Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Vakıflar Genel Müdürlüğü ne iş yapar?

Osmanlı'dan bize aktarılan, miras kalan en önemli kurumlardan biri olmasına rağmen ne yazık ki hakkı verilmedi. Çoğumuz ben de dahil, Vakıfları, ya ellerindeki mal ve mülkleri ucuz kiraya veren ya da birilerinin o mal ve mülklere konmak için ele geçirmek istediği bir kurum olarak biliyoruz. Eskiden öyle olduğu da yalan değil. Ama şimdi durum çok farklı... Sadece yaptığı birkaç şeyi söylemek yeterli; Bir kere devlet bütçesinden para almıyor ve vermiyor. Milli Emlak'tan sonra elinde en çok mülk olduğu için kazanıyor ve harcıyor. Kazancıyla hem eski eserleri restore ettiriyor, hem de milyonlarca vatandaşa bakıyor.
Son 13 yılda 4 bin 500 eser restore edilmiş. 2016 yılında 15 bin ilk ve ortaöğretim, 6 bin de üniversite öğrencisine burs vermiş.
Her ay 21 bin aileye kuru gıda, 5 bin ihtiyaç sahibine maaş veriyor. Yaralı leylekler için bile Vakıf kuran Osmanlı'nın bu anlamlı geleneğini o tarihe yakışır biçimde sürdürenleri kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA