Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Merkel’in Erdoğan kıskançlığı

Almanya'nın siyasi aktörleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkisinde öfke ve kıskançlık iç içe geçmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "eşit ilişki" istemesi öfkelendiriyor, onca darbeye kumpasa karşı ayakta kalması ve halkın gönlünü kazanması da kıskandırıyor.
Bunu en iyi bilenlerden biri de SPD Başkanı Martin Schultz... Schultz, Almanya- Türkiye ilişkilerinin bahar havası yaşadığı 2000'lerin ortasından sonra sık sık Türkiye'ye geliyor özel görüşmeler yapıyordu. Sonra Avrupa Parlamentosu başkanı oldu. O yıllarda tam bir Türkiye hayranıydı. Hatta ilginçtir lise mezunu Schultz, Bilgi Üniversitesi'nden fahri doktorasını bile bu dostluk sayesinde aldı.
O samimiyet yıllarında sosyalist Schultz, sık sık rakibi olacak Merkel'le ilgili şeyler söylüyordu. Birine de dönemin AB Bakanı Egemen Bağış'la gittiğim Brüksel'de ben tanık olmuştum. Schultz, gülerek Türk heyetine şöyle diyordu: "Merkel, en çok sizin başbakanınızı kıskanıyor. Almanya'da kendisi kalabalık toplayamıyor ama Başbakan Erdoğan, 40-50 bin kişiyle miting yapıyor. Bu da Merkel'i çıldırtıyor." Şimdi merak ediyorum, parti başkanı olan Schultz'un saldırganlığının arka planında da Erdoğan kıskançlığı mı var?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA