Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Gözümüz futbolda

"Futbol asla sadece futbol değildir" Bu cümle de artık sadece Simon Kuper'in kitabının adı değil.
Dünyada futbol ekonomisinin büyüklüğü 150 milyar Euro'yu aşıyor. Süper Lig'in ise yıllık ürettiği futbol gelirleri, sektörleri etkileyerek yaptığı katma değerlerle yaklaşık 5 milyar Euro'ya ulaşıyor. Her ne kadar sportif başarılardan memnun olmasak da Türk futbolunun piyasa değeri sürekli artıyor. 2000 yılında 150 milyon Euro olan Türk futbolunun piyasa değeri bugün 1 milyar Euro'yu buluyor. O yüzden de nefesler tutuldu. Süper Lig yayın ihalesi bekleniyor.
İhaleye girmeye niyetli şirketler, son hazırlıklarını yapıyor. Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin hemen ardından ihale yapılacak. En son yayın ihalesinden 400 milyon dolar gelir elde etmişti. Yeni yayın ihalesinden en az 600 milyon dolar gelir bekleniyor. Borç hanesi oldukça kabarık olan kulüpler bu yeni ihaleden çok umutlu. İhaleye yine Futbol Federasyonu çıkıyor. Naklen yayın havuzuyla ilgili kulüplerin geçtiğimiz dönem yoğun şikayetleri vardı. Bu nedenle Federasyon, Kulüpler Birliği Vakfı ile Süper Lig A.Ş kurulması ve ihaleye bu şirketin çıkması için anlaşmıştı. Ama olmadı.
Çalışmalarda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yoğun çaba sarfettiğini biliyoruz. Bakalım bu kez havuz problemi çözülecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA