Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Derbiyi gölgede bırakan ihale

Bugün herkesin gözü kulağı Fenerbahçe- Galatasaray maçında olacak.
Ama yarınki maç daha da kritik... Spor Toto Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan ihale var. Taraftar sıkıntısı çeken, borç derdindeki futbol kulüpleri ihaleden en az 600 milyon dolar gelir bekliyor.
Sadece yayın ihalesinde yapılacak teklifler değil, maçların yayını için yapılacak teknik yatırımlar da şirketleri düşündürüyor. Eğer ihalede rakam bu noktaya çıkarsa, naklen yayın arabasından bayiliklere yapılacak yatırımlar da hesaba katılarak aboneye en az 150 liralık fatura çıkacağı hesaplanıyor.
Çinliler tarafından satın alınan Infront Sports & Media AG, Katarlı bein Sports'un satın aldığı Digiturk, D-Smart, Tivibu ve Turkcell'in ihalede teklif vermesi bekleniyor.
Bakalım kimler fiyat yükseltmek için ihalede olacak, kimler gerçek alıcı? Belki de ilk kez Kadıköy'deki Fenerbahçe- Galatasaray maçını gölgede bırakan bir futbol iddialaşması olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA