Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

#şehir #aşk #yalnızlık

Ver konuyu yazsın halimden olacak Elele Dergisi'nin "Ben'ce" köşesine konuk oldum. Sana birkaç kelime veriyorlar ve sen bunların üzerine yazı döşeniyorsun. Bayılırım! Kelimelerimiz 'aşk', 'şehir', 'kadın', 'ilişkiler', 'yalnızlık'.
Gördüğünüz gibi tam benlik.
Yazının tamamı derginin mart sayısında ama ben bir bölümünü araklayıp buraya koymak istedim. Hani "Neden ilişkiler yürümüyor?" diye düşünenlere...

***
Eskinin formülleri bugüne uymuyor işte, uymuyor.Mecburculuğu, yerleşmiş kuralları, klasik kadın- erkek, karıkoca imajını bu devrin bünyesi kaldırmıyor.
Ailelerin şehirli modern kadın ve adamların ensesinden nefeslerini çekmesi gerekiyor.
Çünkü eski yöntemlerle güdülmeye çalışılan yeni modern insanın ilişkisi o şekilde yürümüyor.
Sıkıntıya gelinemiyor, tahammüller az, karşımızdakine duyduğumuz güven yerlerde.
Yalnızlık kol geziyor. İlişkinin içindeyken bile.
Sonra o kadar can yanıyor ki kişi ilişki terminatörüne dönüşüyor. "Başlarım ben böyle işe" girişiyle kılıçlar çekiliyor, kavgalar kopuyor, kalp kırıklığıyla çırpınan modern insan önüne geleni yerle bir ederken bir an bile vicdanının sesini duymuyor.
Bu olmadı mı? O zaman sıradaki.
Sevgiye, aşka, güvene, şefkate açlıktan öleceğiz ama kimse durup kendine, uyduğu düzene bakmıyor.
Korkuyor. Bakarsa göreceklerinden, bakarsa bozacağı ezberinden, bakarsa utanacağı, sıkılacağı kendinden.
Bence daha fazla kırılmadan, daha fazla kaybolmadan, daha fazla hayal kırıklıklarında boğulmadan yepyeni, kendimize ait, kendimize göre, yaşadığımız çağın şartlarıyla el sıkışan, bir ilişki formülü bulup uygulamaya koymak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA