Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Yıla iyi başladık

Yılbası telasını geride bırakıp yeni yılın sakin geçen ilk günlerinde, yeme içme dünyamızın 2012 yılında bellegimde bıraktıgı izleri söyle bir taradım. Vardıgım sonucu bastan söyleyeyim, geçen yılın aynı dönemine göre, 2013'e daha iyi basladık. Istanbul'un son yıllarda yıldızı hızla parlayan bir marka kent haline gelmesi, 2012'ye damgasını vurmustu. Yıllarca hep aynı bes yıldızlı otelleri görmeye alısmısken, Istanbul'a gelmekte nazlanan otel zincirlerinin subeleri birer ikiser hizmete girmeye basladı. Istanbul'un sanat, kültür ve turizm konusundaki hızlı degisimiyle kıyaslandıgında, yeme içme sektörümüzün geldigi nokta henüz tümüyle tatmin edici degil ama yine de birçok olumlu gelismeler var. Bunların basında büyük sermayenin restoran isine girmesini sayabilirim. Dogus Holding'in, bünyesinde olusturdugu kısa adı DREAM olan sirket önce Nusr'Et et lokantasının, ardından Kiva restoran, GoMongo, Da Mario, Vogue, Anjelique, Kitchenette, Zuma, Raika gibi mekanlar, Doors Mutfak Akademisi, Londra'daki Michelin yıldızlı sef Tom Aikens'in üç mekanı da dahil, toplam 19 tesisin sahibi DOORS grubunun yüzde 70 payını satın aldı. Bunu Kahve Dünyası ve Num Num kafe zincirleri ve Mikla Restaurant ortaklıgı izledi. Büyük grupların restoran isine girmesi biz tüketiciler açısından olumlu. Bu kadar parayı ödeyen DREAM grubunun merkezinde Mehmet Gök, Mustafa Baylan gibi Türkiye'nin en iyi seflerinden olusan bir ekibin kaliteyi artıracak önlemler almaya basladıklarını da biliyorum. Yeni kusak Türk sefler artık uluslararası alanda iddialarını ortaya koyabilecek düzeydeler. Mehmet Gürs'ün Mikla Restaurant'ta yerel ve dogal malzemelerle hazırladıgı mükemmel menüler, uzun yıllar yurtdısında büyük otellerin mutfaklarını yönettikten sonra yeni açılan Le Meridien'in bas asçısı olarak La Torre restoranında moleküler mutfak teknikleriyle yaptıgı Türk yemekleri yorumları, geçen yıl bellegime yer eden örneklerin basında geliyor.

BEKLEYİP GÖRELİM
Mey grubunun, son yıllarda giderek süflilesen meyhanelere ruhunu bozmadan çekidüzen getiren ve ilk örnegi Sishane'deki Safi olan modern meyhane uygulaması, mikro düzeyde üretim yapan birahanelere çagdas bir prototip sayılabilecek Gayrettepe'deki Bosphorus Brewery'i de anmadan geçemeyecegim. Nihayet Istinye Park'ın Pazar Yeri'nin ardından 2012'nin son günlerinde Nisantası City's AVM'nin üst katında Izzet Çapa'nın hizmete soktugu Mahalle adlı birçok kaliteli mekanın aynı ortamı paylastıgı çok basarılı konsept, gelecekte yeme içme dünyamıza ısık tutacak nitelikte. Bunlar geçen yılın kısa bir özetiydi. Acaba 2013, geride bıraktıgımız yıl kadar verimli geçecek mi? Görecegiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA