Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

'Goygoycular!'

'Goygoycular' veya 'Hoygoycular'ı bilir misiniz?
Kulağa iki ezeli rakip takım ismi gibi geliyor; 'Langacılar' ve 'Öz- Langacılar' gibi! Ama değil. (Bu arada Langa, Aksaray'ın eski adı.)
Bu 'Goygoycu' arkadaşlar, vakti Osmanlı'da, muharrem aylarında İstanbul ve civarında arzıendam eden bir tür dilenci 'esnafı'!
Altışar kişilik ekipler halinde teşkilatlanan kör, topal, bazısı 'gözü açık' bu arkadaşlar, aşure yapmak vesilesiyle sırtlarında torbalar, tekerlemeler okuyarak mahalle aralarında dolaşırmış. İçlerinden gür sesli olanı, "Gökte melek, yerde her can ağlar," dedikten sonra hepi bir ağızdan "Hoygoygoy canım," diye makamı tamamlarlarmış. Ol bu nedenle bunlara 'goygoycu' denmiş.
Buraya nereden geldim? Seçimden... Teşbihte hata olmaz. Bu seçim muhabbetleri bana bu 'goygoycuları' hatırlattı. Atışmalar, didişmeler. Bağırış çağırışlar. Kaset skandalları. Belden aşağı vurmalar. Anlayacağınız dip yapmış borsa kağıdı gibi bir seçim süreci yaşıyoruz: Heyecansız ve içeriksiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA