Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Bir sergi, bir CD

Cuma günü Tophane'deki Tütün Deposu'nda Anadolu Kültür Derneği'nin öncülüğünde bir sergi açıldı: "Diyarbakır'da Kültürel Çeşitlilik." 11 Mart'a kadar açık kalacak olan sergiye giderseniz:
Bu topraklarda yıllarca Süryaniler, Ermeniler, Kürtler, Keldaniler, Yezidiler ve Tükmenlerin barış içinde yaşadığını;
20. yüzyıl başında Diyarbakır belediye meclisi ve vilayet idare meclisinin üyelerinin önemli bir kısmının, başta Ermeniler olmak üzere Hıristiyanlardan oluştuğunu;
Sandık eminliği, mal müdürlüğü, tahsildarlık, polislik, hapishane müdürlüğü gibi devlet görevlerinde Ermenilerin bulunduğunu;
Diyarbakır vilayetinin resmi gazetesinin Osmanlıca ve Ermenice olarak yayımlandığını öğreneceksiniz. Ve Kürtçenin bile tartışıldığı bugünlere nasıl geldik diye soracaksınız!
Cafe Aman İstanbul'un, Kalan Müzik'ten çıkan Fasl-ı Rembetiko adlı albümü. Bizans'tan Osmanlı'ya ve Osmanlı'dan günümüze ulaşmış olan anonim şarkılar ile dönemin Cafe Aman'larında icra edilen eserlerinden oluşan CD, Türkçe ve Rumca seslendirilmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA