Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Terör ve AB

Bugün Madrid'de 191 kişinin ölümüne 1.900'ü aşkın kişinin de yaralanmasına yol açan Atocha garı katliamının ilk yıldönümü.
İspanya başkentinde 52 ülkeden 100'e yakın eskiyeni devlet adamı ile 200'ü aşkın uzman üç gündür, "Terörle demokratik çerçevede nasıl mücadele edilebileceğini" tartışıyor.
Erdoğan'ın kapanış oturumuna ve anma törenine katılmak için Madrid'e giderken dediği gibi, "Terörle sadece ulusal düzeyde mücadeleyle başarı sağlanamaz."
Ancak şu bir yılda AB'nin teröre karşı işbirliği çabalarında varılan noktaya bakınca, iyimser olmak mümkün değil. Buyurun Brüksel'in çıkardığı bilanço: Ne Avrupa Polisi kurulabildi, ne Avrupa Mahkemesi. Ortak tutuklama kararı projesi Berlusconi engeline takıldı, gizli servislerin bilgi alışverişi ise "devlet sırrı"na. Dahası "Terör tehdidi"nin ortak bir tanımı bile yapılamadı.
Usame Bin Ladin, Belucistan dağlarındaki mağarasından özgür ve demokrat dünyanın haline bakıp kıs kıs gülüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA