Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Kozmik sırlar

SABAHTAN MEKTUP

Ben bu yazıyı hazırlarken, "WikiLeaks" henüz "Dünyayı alt-üst edeceği", "ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a kalp krizi geçirteceği" söylenen belgelerini açıklamaya başlamamıştı.
Ancak birçok başkent, şimşek ve yıldırımda birbirlerine sarılan koyunlar gibi kenetlenmiş, kasırgaya hazırlanıyorlardı.
Bununla birlikte bir şey belli olmuştu: Avustralya kökenli Julian Assange'ın yönettiği ve İsveç'teki bir atom sığınağında çalıştığı söylenen "Wiki-Leaks" bu kez farklı bir taktik izleyecek ve çoğunluğunu diplomatik notların oluşturduğu belgeleri gıdım gıdım sitesine koyacak.
Yani bir belge demeti, "WikiLeaks"in operasyon ortakları "The New York Times", "The Guardian", "Der Spiegel", "El Pais" ve "Le Monde" tarafından oluşturulan özel ekiplerce en küçük ayrıntısına kadar incelenip dünya kamuoyuna servis edildikten ve de yeterince kıyamet koparması sağlandıktan sonra ikinci grup belgenin kapağı açılacak. Böylece ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıkları belgelerinin en az bir-iki hafta boyunca küresel gündemin tepesinde kalması sağlanacak.
Her ne kadar "WikiLeaks" ile boy ölçüşmeye niyetimiz yoksa da, SABAH'ın da kamuoyunu zıplatacak, gündem yaratacak haberlere imza atmakta dudak uçurtacak bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Hem de gururla.
Son örnek, bugünkü manşetimiz. Bir Mutlu Çölgeçen klasiği daha: "Darbenin belgesi." Birinci Ordu'da 5-7 Mart 2003'te yapılan ve 16 Aralık 2010'da başlayacak "Balyoz" davasına konu oluşturan "Plan Semineri"ne ilişkin Genelkurmay gözlemcisinin Silahlı Kuvvetler komuta kademesine arz edilen raporu.
Haberimizin devamı var. Onu da yarın vereceğiz.
Devamın da devamı var. "WikiLeaks"in taktiğini izleyip, onları da pek bekletmeden ama en uygun zamanı kollayarak kamuoyuna sunacağız.
SABAH'ı izlemeye devam edin.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA