Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Konut'tan izlenimler

Başbakan Erdoğan dün medya patronları ve genel yayın yönetmenleriyle 2.5 saate yakın süren bir toplantı yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda 60 dolayında patron ve gazeteciyi bir araya getiren toplantının gündemini, "Teröre karşı ortak duruş", "Sorumlu yayıncılık" ve "Haber verme özgürlüğü ile terör propagandası arasındaki çizgiyi iyi belirlemek" diye özetleyebilirim.
Erdoğan'ın açış konuşması, sorular ve cevaplar tümüyle "Off the record" olduğu için, toplantıda aldığım bilgiler bende kalacak.
Bununla birlikte izlenimlerimi aktarmamda bir sakınca olmadığını sanıyorum. Çünkü çeşitli tarihlerde, çeşitli ortamlarda, toplantılarda ve basın açıklamalarında tekrarlanan genel politikanın ana hatlarının Erdoğan tarafından topluca tekrarından başka bir şey değil bu sayacaklarım. İşte satırbaşları:
Devlet ve hükümet terörün "Şiddet sarmalı"na çekme tuzağına düşmeyecek.
Güvenlik ile özgürlük arasındaki dengenin gözetilmesine devam edilecek.
Demokratikleşme süreci kararlı bir şekilde sürdürülecek. Terörle mücadele, siyasetle müzakere politikalarından sapma olmayacak.
Profesyonel "Hudut birlikleri"nin oluşturulması ve eğitilmesi hızlandırılacak.
Terörün ülke gündemini esir almasına izin verilmeyecek.
Bölge halkının kendisini "Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşları" hissetmesini amaçlayan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel açılımlar/ yatırımlar aynen devam edecek.
"Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nden kesinlikle geriye dönüş olmayacak.
Terörle mücadele kapsamında İran ve Irak'la, özellikle de Kuzey Irak'taki yönetimle dayanışma güçlendirilecek.
Terör örgütlerine çeşitli biçimlerde ve çeşitli yollardan yardım yapan, destek veren ülkelere bire bir markaj uygulanacak. Böylece terörün dış bağlantılarının kesilmesi için gereken her şey yapılacak. Bir başka ifadeyle, "Terörle mücadelenin bu yeni sürecinde kimler Türkiye'nin gerçek dostu; herkes tarafından görülecek."
Biz medya mensuplarına da Başbakan Erdoğan'ın hem bize, hem de toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada tekrarladığı, İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'ın uyarısını unutmamak düşüyor: "Propaganda terör örgütlerinin oksijenidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA