Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Uzaklardan yakınlara

SABAH'TAN MEKTUP

Bugün Türkiye'ye çok büyük bir ülkenin çok önemli bir lideri geliyor: Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Yardımcısı (Not: Çinliler "Devlet Başkanı Vekili" unvanını tercih ediyorlar) Xi Jinping.
Adı "Şi Cinpin" olarak okunan ya da telaffuz edilen Xi Jinping, Türkiye- Çin ilişkilerinde gerçekten bir dönüm noktası olacak bu gezisi öncesinde Türk kamuoyuna mesajlarını iletmek için sadece SABAH'ı seçti.
SABAH'ın küresel medyada sürekli güçlenen yerini göstermesi açısından çok anlamlı bir tercih bu.
Daha önce İngiltere'nin bundan önceki Başbakanı Gordon Brown da Türkiye ziyareti öncesi Türk kamuoyuna SABAH aracılığıyla seslenmişti. Londra'ya bizzat gidip Downing Street 10'da Brown ile görüşmüştüm.
Son yıllarda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e kadar birçok ülkenin lideri de Türk halkına mesajlarını SABAH aracılığıyla iletmişlerdi.
Bu konumumuz SABAH'ın artık dış temsilcilik ağını güçlendirmesi zamanının geldiğini gösteriyor.

***
SABAH'ın dünkü manşeti "Komşu yalvardı, vanaları açtık"a birkaç okurumuzdan tepki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da eleştiri geldi.
O manşeti atarken Yunanistan'ı, Yunan halkını rencide etmek asla aklımın ucundan geçmedi. Sadece Komşu'nun içinde bulunduğu çaresizliği vurgulamayı amaçladım.
Yunan dostları rencide etmek nasıl aklımın ucundan geçebilir ki?
Ben ki, şoven çevrelerin öfke, hatta küfür dolusuna tutulacağımı bile bile "Komşu'nun çığlığı" yazısını kaleme almış ve Türk halkını yardıma çağırmış biriyim.
Ben ki, o şoven çevrelerden gelen bazıları küfürlü tepkiler üstüne, "Şaştım kaldım" başlıklı yazıyla Türk halkının vicdanına seslenmiş biriyim.
Ben ki, önümüzdeki günlerde Komşu'nun trajedisine daha çok yer vermeye kararlı biriyim.
O manşetle vicdanları harekete geçirdiysem, kendimi amacıma ulaşmış sayacağım.
***

Ben ne yaşgünümü hatırlarım, ne de -evlilik yıldönümü hariç- hayatımın diğer önemli tarihlerini.
O nedenle çalışma arkadaşlarım dün "Kutlarız, nice yıllara" dediklerinde nedenini çıkaramadım.
Meğer SABAH Genel Yayın Yönetmenliği görevinde üçüncü yılımı doldurmuşum. Zaman ne çabuk geçiyor.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA