Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Suriye ile vize kalktı Gaziantep'te oto satışı arttı

Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırılması sınırdaki kentlerde ekonomiyi canlandırdı. Özellikle Gaziantep ekonomisinde gözle görülür bir canlanma yaşanırken, yüzler gülmeye başladı. Ekonomideki büyüme, otomobil satışlarında da kendini gösterdi. Satılan otomobil sayısı arttı. Vizenin kaldırılmasıyla Gaziantep, ilk kez Türkiye'de en çok otomobil satılan 10 kent arasına girdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Gaziantep Aralık 2009'dan itibaren en çok otomobil satılan 9'uncu kent oldu. Ocak 2010'da Gaziantep bir basamak yükselerek, Hatay ile 8'inciliği paylaştı.

İlk 10 arasında
Gaziantep, Şubat 2010'da ise iki basamak geriledi. Ama en çok otomobil satılan ilk 10 kent arasındaki yerini korudu. TUİK verilerine göre, şubatta 43 bin 611 adet taşıt trafikten ilk defa tescil belgesi aldı. Taşıtların yoğunluk sırasına göre illere dağılımına bakıldığında; İstanbul yüzde 38.3 ile ilk sırayı alırken, Ankara yüzde 8.2, İzmir yüzde 5.7, Antalya yüzde 3.6, Bursa yüzde 3.4, Adana yüzde 2.9, Mersin yüzde 2.2, Konya yüzde 1.7, Hatay yüzde 1.7, Gaziantep yüzde 1.6 ile onuncu sırayı aldı. Taşıtların yüzde 30.7'si ise diğer illere dağıldı.
Suriye ile Türkiye arasında vizenin kalkmasından en çok otomotivciler karlı çıktı. Satışları artan Gaziantepli otomotiv bayileri, bir taraftan da günübirlik Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin araçlarının bakımını yapmaya başladılar. Vize kalktı, sınır kentlerinde yüzler güldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA