Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomotiv işçisi 2009'da 1 milyar lira kazandı

Otomotiv sanayinde çalışanlar geçen yıl toplam 1 milyar 39 milyon 376 bin TL para kazandı. Diğer sektörlerde buna benzer bir araştırma var mı bilmiyorum. Ama otomotiv üreticilerini aynı çatı altına toplayan Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) araştırmış.
OSD verilerine göre dernek üyesi firmalarda çalışan toplam 39 bin 584 kişi, bir yıllık çalışmanın karşılığında bu parayı hak etti.
Net ücret ve ikramiyelerden oluşan bu rakam içinde gelir vergisi, Sosyal Güvenlik Kurumu primi ve diğer kesintiler yok.
16 firma arasında en fazla ücret ve ikramiye ödemesini, sektörde en fazla istihdam sağlayan Ford Otosan yaptı. Ford Otosan geçen yıl 148 milyon 548 bin TL net ücret ve ikramiye ödemesi gerçekleştirdi. Ford Otosan'ı 162 milyon 416 bin TL ile Tofaş, 132 milyon TL ile Mercedes-Benz Türk izledi. 2009'un ihracat şampiyonu Oyak Renault, işçilerine 127 milyon 387 bin TL net ücret ve ikramiye ödemesi yaparken, MAN Türkiye çalışanlarına 115 milyon 338 bin TL ödedi.
Toyota, çalışanlarına 75 milyon 459 bin TL net ücret ve ikramiye ödemesi yaparken, Hyundai Assan'ın çalışanlarına ödediği tutar 60 milyon 75 bin TL oldu.
Yeni yatırımlarla birlikte çalışanların sayısı artar ve otomotivden ekmek yiyenlerin sayısı katlanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA