Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Oto yan sanayi ihracatında eksen kaydı

Türk otomotiv yan sanayinde eksen kaydı. Artık Batı Avrupa'da yeterli büyüme potansiyeli olmadığını gören yan sanayiciler, yeni pazarlara yelken açtı. Bu çabalar şimdiden sonuç verdi. Yılın ilk 6 ayında Batı Avrupa ülkeleri dışındaki pazarlara yapılan ihracattaki artış hız kazandı. Yan sanayi ihracatında en büyük paya sahip olan Almanya'ya ihracattaki artış oranı yüzde 22 seviyesindeyken, Romanya yüzde 102'lik bir artış ile yan sanayinin ikinci büyük ihracat pazarı oldu. Yan sanayi ihracatında, Romanya haricinde Brezilya, Mısır, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kore, İsrail, Güney Afrika Cumhuriyeti, Arjantin ve Çin'deki artış dikkat çekiyor. İlk 6 aydaki yüzde 16.72'lik artış yakalayan yan sanayinin toplam ihracatı 2 milyar 615 milyon dolara ulaştı.
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Özlem Gülşen, ihracatın yeni pazarlardaki artışının nedeni olarak bu ülkelerdeki otomotiv yatırımlarının devreye girmesini gösteriyor. Gülşen'e göre ikinci neden ise bu pazarlardaki araç parkının oldukça yaşlı olması. Yenileme pazarına yedek parça satan yan sanayiciler için söz konusu ülkeler iyi bir fırsat sunuyor. Yan sanayiciler, bu pazarlardan oldukça umutlu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA