Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Rahmi Koç'la Bakan Ergün'ün otomobil zevkleri farklı

Her konuşmasında otomotiv firmalarından yerli otomobil markası üretmelerini isteyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'le, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un otomobil zevkleri çok farklı.
İthalatın payının yüksekliğine işaret ederek, tüketicilerin Türkiye'de üretilen otomobilleri beğenmediğini söyleyen Bakan Ergün, bir süre önce katıldığı bir toplantıda Tofaş CEO'su Ali Pandır'dan yeni model istemişti. Tofaş Bursa fabrikalarında hafif ticari araç dışında, Albea ve Linea modellerini üretiyor.

LINEA GURUR VERİYOR

Bakan Ergün'ün sözlerini hatırlayınca, Rahmi Koç'un Linea'nın dünya tanıtımının yapıldığı fuardaki sözleri aklıma geldi. Çünkü Bursa fabrikasında üretimine başlanan son model olan Linea, Rahmi Koç'un gözdesi. Linea'dan gurur duyduğunu söyleyen Türkiye'de üretilmesini hayalinden geçmeyen bir gelişme olarak değerlendiren Koç, "Hayatımın nadir mutlu günlerinden birisini yaşıyorum.
Türkiye'deki otomotiv faaliyetlerimiz Linea'yla birlikte gayet güzel gidiyor" şeklinde konuşmuştu.
Şimdi bakıyorum da, Koç'la Bakan Ergün'ün otomobil zevkleri tamamen birbirinden farklı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA