Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Japon devine yatırım çağrısı

Bayraktar Holding, Japon ortağı Fuji Heavy'ye Türkiye'de yatırım çağrısı yaptı. Avrupa'da büyümeyi hedefleyen Fuji'ye Toyota'nın Adapazarı'ndaki fabrikasında üretim yapmasını önerdi

Subaru'nun Türkiye distribütörü Bayraktar Holding, Subaru'nun üreticisi Japon Fuji Heavy Industries'e Türkiye'de yatırım çağrısı yaptı. Bayraktar, holding bünyesindeki Baytur'un yüzde 20 ortağı olan ve Avrupa'da büyümeyi hedefleyen Fuji'ye, Toyota'nın Adapazarı'ndaki fabrikasında üretim yapmalarını önerdi. Baytur-Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, Subaru üst yönetimine bu taleplerini ilettiklerini belirterek, "Şu anda Toyota, Subaru için Verso-S platformundaki 'Trezia' modelini üretiyor. Bu modeli Türkiye'de satmıyoruz. Ama bize küçük sınıfta önemli güç katacak bir model. Toyota'nın Türkiye fabrikasında Verso üretiliyor. Kapasite de mevcut. 'Gelin, Trezia'yı Toyota'yla birlikte Türkiye'de üretin' dedik" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE MERCEK ALTINDA

Subaru'nun bu taleplerini değerlendirmeye alacaklarını belirttiklerini söyleyen Kardaş, şunları anlattı "Bizi reddetmediler ama kesin bir şey de söylemediler. Subaru'nun önceliği şu an Çin pazarı. Avrupa'da da büyümek istiyorlar. Türkiye'ye merceklerinde. Zaten şirkete ortak olurken Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yaptılar." Subaru'nun yüzde 20 hisseye sahip olduğu Baytur'un da Yönetim Kurulu Üyesi olan Subaru Avrupa Satış ve Pazarlama Müdürü Toru Matsuna ise Türkiye'de üretimle ilgili şunları söyledi: "Biz çok büyük ölçekli bir firma değiliz ve talebi görmeden Avrupa'da yatırıma kalkışmamız mümkün değil. Gelecekte talep yükselirse o zaman başka alternatifler düşünebiliriz. Türkiye ileride üretim için düşünebileceğimiz ülkelerden biri olabilir. Şu an böyle bir plan yok ama Türkiye'nin gelişimini izliyoruz ve sadece 'neden olmasın' diyebilirim."

Subaru XV ön sipariş indirimi
Yeni Subaru XV, ocak ayında tüketici ile buluşuyor. 70 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Subaru XV için aralık ayında yapılacak ön siparişlerde bin TL'lik bir indirim uygulanacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA