Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türkiye'yi oto ve ticari üssü yaptı

Hyundai, küçük otomobillerden sonra yeni hafif ticari aracını da Türkiye'ye emanet etti. Markanın i10 ve i20 modelleri Hyundai Assan İzmit, ticari aracı H350 ise sadece Karsan Bursa tesislerinde üretiliyor

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai'nin Avrupa'daki küçük otomobil üssü Türkiye, şimdi de markanın hafif ticari araç üssü olacak. Karsan, Hyundai Motor Company (HMC) ile Kasım 2012'de imzalanan anlaşma ile yeni hafif ticari aracı H350'nin seri üretimine başladı. Karsan, Bursa Hasanağa fabrikasında 3 ila 6 ton arasında değişen panel van, şasi kamyonet ve minibüs olmak üzere üç farklı versiyon üretiyor. 7 yılda toplam 200 bin adedin üzerinde üretim hedefleniyor. İlk yıl 10 bin adet olan, üretim daha sonra yılda 25-30 bin adete kadar çıkacak.

YÜZDE 85'İ İHRAÇ EDİLECEK

Karsan, iç pazarın yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Bölgesi'ndeki (CIS) Kafkas ülkeleri için de tek üretici olacak. Üretilen araçların yüzde 85'i ihraç edilecek. Karsan, ayrıca ürettiği araçların, yurtdışındaki pazarlarda ki distribütörlüğünü de yapacak. Toplam 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Bursa Hasanağa fabrikası, iki vardiyada 70 bin, üç vardiyada 95 bin adet üretim kapasitesine sahip. Ar-Ge şirketi dahil bin 300 çalışanı bulunan Karsan; Hyundai Motor Company (HMC) lisansı ile HD35/75 hafif kamyonları, BredaMenarinibus lisansı altında BredaMenarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Jest, Atak ve Star minibüs ve midibüslerinin üretimini gerçekleştiriyor.

BÜYÜMEDE RENAULT'YA DOPİNG YAPTIK
Renault ve Dacia markalarını bünyesinde bulunduran Renault Grubu'nun satışlarının en fazla arttığı ülke Türkiye oldu. Yılın ilk çeyreğinde grubun dünyadaki toplam satışları yüzde 0.8, Avrupa'da yüzde 9.9, ana vatanı Fransa'da ise yüzde 3.1 arttı. Türkiye'de satışlardaki artış yüzde 28.2 gibi yüksek oranda gerçekleşti. Grubun üçüncü büyük pazarı olan İtalya'da yüzde 12.6 artış görüldü. İngiltere ise artış hızı yüzde 18 oldu. Güney ve Kuzey Amerika'da ikinci büyük pazar Brezilya'da satışlar yüzde 16.1 azaldı. Arjantin'de düşüş trendi devam etti. Satışlar yüzde 52.7 gibi yüksek oranda geriledi. Rusya'da yüzde 40.7 gibi yüksek düşüş yaşandı.

YENİ PASSAT AİLESİ GENİŞLİYOR
Volkswagen Binek Araç, Yeni Passat model ailesinin daha önce manuel şanzımanlı sunduğu benzinli versiyonlarına, DSG şanzımanlı seçeneklerinin satışına başladı. 1,4 lt TSI BMT 125 bg 7 ileri DSG seçeneği, 84 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla sunulurken, 1.4 lt TSI BMT ACT 150 bg 7 ileri DSG seçeneğinin başlangıç fiyatı ise 102 bin 900 TL. Bu model, Trendline, Comfortline ve Highline donanım seviyeleriyle alınabiliyor.

AVRUPA'DA HEDEF BÜYÜTTÜ
Türkiye'de üretilip, ihraç edilecek olan H350, Hyundai'nin Avrupa pazarında satışa sunacağı çok amaçlı ilk hafif ticarisi olacak. Hyundai, ticari araçta da Avrupa'da büyümeyi hedefliyor.

İ10 VE İ20 İZMİT'E EMANET
Hyundai ile Kibar Holding ortaklığı Hyundai Assan, markanın i10 ve i20 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. İzmit'te üretilen otomobiller ağırlığı Avrupa olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA