Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

'Otomobil Oscarı'nda Bursa sürprizi

Türk mühendis ve işçilerin emeğiyle Bursa'da geliştirilen Fiat Aegea, 'Car of The Year' için aday gösterildi. Otomotiv dünyasının Oscarı'nda Bursalı Aegea'yı dişli rakipler bekliyor

Tofaş'ın 520 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Bursalı Aegea, otomotiv dünyasının en prestijli ödülü Car of The Year'da (Yılın Otomobili) yarışacak. 2016 'Yılın Otomobili' için aday gösterilen Aegea, 41 dişli rakiple mücadele edecek. Fiat Aegea, üç yıl süren geliştirme sürecinde projede çalışan 2 binden fazla kişiden oluşan bir ekip tarafından hayat buldu. C segmentinde yer alan Aegea'nın sedan versiyonu 2015 Kasım'da, hatchback 2016 ve stationwagon 2017'de satışa sunulacak. 2018'de kompakt model üretimi yıllık 124 bin adeti bulacak.

40 ÜLKEDE SATILACAK

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki 40 ülkeye ihracat yapacak Tofaş'ın 2023'e kadar toplam ihracatının 700 bin adedi bulması bekleniyor. Fiat'ın yeni üyesi Aegea 4.5 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip. Otomobilin 120 bg ve 95 bg güç üreten 2 adet Multijet II dizel motoru ile beraber 2 adet de benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Car of The Year 2016 için 41 otomobil aday gösterildi. Ancak, resmi liste 1 Aralık tarihinde yayınlanacak. Car of The Year'da ilk oylama 14 Aralık 2015'te. İlk raund sonrasında finale kalan 7 otomobil belli olacak. Yılın otomobili ise 29 Şubat 2016 tarihinde Cenevre Otomobil Fuar'ında açıklanacak.

'YILIN OTOMOBİLİ' İÇİN YARIŞACAK
Aday otomobiller arasında şu modeller yer alıyor: "Alfa Romeo Giulia, Audi A4, Audi R8, Audi Q7, BMW 7 serisi, BMW X1, Fiat Aegea, Ferrari 488 GTB, Ford Mustang, Ford S-max / Galaxy, Ford Edge, Honda HR-V, Honda Jazz, Hyundai Tucson, Infiniti Q30, Jaguar XE, Jaguar XF, Kia Optima, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Mazda2, Mazda CX-3, Mazda MX-5, McLaren 570S, Mercedes AMG GT, Mercedes- Benz GLC / GLC Coupe, Mercedes-Benz GLE / GLE Coupe, Opel Astra, Opel Karl, Renault Espace, Renault Kadjar, Renault Talisman, Skoda Suberb, Ssangyong Tivoli, Subaru Levorg, Subaru Outback, Suzuki Vitara, Tesla Model X, Toyota Mirai, Volvo XC90, VW Touran."

2015'İN BİRİNCİSİ PASSAT
Avrupa'da 2015'in otomobili için Passat, BMW 2-Serisi, Citroen C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-Serisi, Nissan Qashqai ve Renault Twingo yarıştı. 58 uzman gazeteciden oluşan Car of the Year jürisinin tercihi Volkswagen Passat oldu. Sıralamada ikinci sırayı Citroen C4 Cactus, üçüncülüğü ise Mercedes Benz Classe C aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA