Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıllı telefon bebekleri takip ediyor

Anne babalar, bebeklerinin her anını artık akıllı telefonlarla takip edebilecek. Yeni teknolojilerle bebeğinizin uyku düzenini, kilo alıp almadığını, uyurken kaç kez kımıldadığını dahi akıllı telefondan öğrenmeniz mümkün

Teknoloji özellikle çok deneyimli olmayan anne babaların hizmetine girdi. Artık bebeğinizin nasıl büyüdüğünü telefon ekranından takip etmeniz mümkün. Aralıkta satışa sunulacak olan Smart Changing Pad (Akıllı Değiştirme Pedi) isimli servis, anne babaların çocuğunun kilosu, uyku düzeni gibi bilgilere anında ulaşılmasını sağlıyor. Ürünün rakibi olan Smart KidScale ise bebeğin uyuduğunda ne kadar kımıldadığının dahi bilgisini veriyor. Ancak en önemlisi anne babaların elde ettiği bilgilerle paniğe kapılmadan uygulamaya geçebilmesi.

İNTERNETTE ÇÖP BİLGİ
Her konuda bilgi sahibi olmaları anne ve babalarda paranoyaya dahi sebep olabilir. Bu yüzden referans alınan bilgi büyük önem taşır. Smart Changing Pad çocuğunuzun altını değiştirirken uyku düzenini ve kilosunu günlük olarak ölçebileceğiniz yeni bir cihaz. Bu cihazların Türkiye'de servisleri olmadığı için akıllı telefona indireceğiniz uygulama üzerinden size bildirimleri gönderiyor. Smart Changing Pad'in rakibi ise Smart KidScale. Benzer şekilde çalışan tüm cihazlar için en önemli konu da verilerin doğru ve düzenli girilmesi. Yoksa hiçbir anlamı yok.

ÖLÇÜM PARAN OYASI BÜYÜYOR
Bebeğinizdeki değişimleri yorumlamak en az cihaz kadar önemli. Smart Changing Pad elde ettiğiniz verileri Dünya Sağlık Örgütü'nünkilerle (WHO) karşılaştırıyor. Ancak cihazı kullanmak ve verileri doğru yorumlamak için İngilizce bilmeniz şart. Ancak bu konuda doktor tavsiyesi ve çocuğunuzun varsa özel durumunu da takip etmek çok önemli. Yoksa çöp bilgi sahibi olmak, paranoya artışına neden olabilir. Yani bilgi edinmek isteyen anne babalar tam tersine huzurunun kaçmasına sebep olabilir.

UYGULAMA VE SERVİSLERE DİKKAT!

Çalışan anne babalar bebeklerini takip ederken teknolojiden faydalanıyor. Bu konuda operatör desteğiyle satılan ürünler de var. Ancak en önemlisi uygulamanın Türkiye hesabından indirilip indirilemediği. Uygulama indirilemediği takdirde yurtdışı hesabı açmak gerekiyor. Bu yüzden Türkiye'de sunulan servisleri kullanmakta fayda var.

MİKROFON VE HOPARLÖR ÖNEMLİ
Akıllı telefonların hem mikrofon hem de hoparlör yetenekleri giderek artıyor. Bu detayları iyi kullanan telefon modelleri de Türkiye'ye giriş yapmaya başladı. Alcatel OneTouch'ın yeni nesil akıllı telefonu IDOL 3, eylül ayı itibarıyla Türkiye'de satışa sunuluyor. Tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken IDOL 3, dünyada ilk defa karşılıklı yerleştirilen iki JBL hoparlör sayesinde telefonu ters tutarak konuşabilme imkânı sunuyor.

WİFİ ETKİSİ ÖNEMLİ Mİ?
30 yaş ve üstü olan anne babalar doğduklarında evlerinde WiFi frekansı yoktu. Bu nedenle frekansın zararlı olup olmadığına dair elimizde yüzde 100 güvenilir veriler yok. Ancak çocuğun yakınında veya odasında bu tür cihazları tutarken dünya sağlık örgütü (WHO), sağlık meslek örgütleri ve sağlık bakanlıklarının duyurularını ve yayınlarını takip etmenizi önerebiliriz. Paranoya yapmak yerine ailenin taşıdığı genetik riskleri ve çevre koşullarını ölçümleyerek bilgiye dayalı hareket etmelisiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA