Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Şarj derdi bitiyor

Mobil Dünya Kongresi öncesi akıllı telefonlar tanıtıldı. Samsung Galaxy S7, LG G5 hızlı şarj ve veri transferi yapan yeni USB-C girişleri ile şarj derdini kısmen unutturacak

Mobil Dünya Kongresi kapılarını açmadan amiral gemileri yola çıktı. 3 boyutlu cam ve metalden üretilen 5.1 inç Galaxy S7 ve 5.5 inç Galaxy S7 edge, 11 Mart tarihinde ön siparişe çıkacak. Mart ayının ortasından itibaren Türkiye'de de satışa sunulması bekleniyor. Suya dayanıklı, parmağın basıncını tanıyan, SD kart eklenen ve USB-C şarj girişine sahip Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ortaya çıktı. Güney Koreli LG ise iki gün önce Stylus 2, dün de G5 modeliyle karşımızdaydı. Hızlı şarj ve veri transferi sağlayan USB-C girişleri artık pek çok telefonda kullanılmaya başlanacak. Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge Snapdragon 820 ve kendi işlemcisi Exynos işlemcisi ile geliyor. Daha önceki modellerinde en çok eleştirilen SD kart desteği bu yıl unutulmamış.

SUYA DAYANIKLILAR
Bir önceki modellere göre telefonlar çekilen fotoğraf ve videoları daha hızlı şekilde bilgisayara aktaracak. Şarj ve veri transferi için farklı kablo kullanılmayacak. USB-C girişi 2016'da tablet, akıllı telefon hatta bilgisayarlarda daha sık kullanılacak. Suya ve sıvı temasına dayanıklı telefonların sayısı da artıyor. Sony'nin üzerinde çok sık durduğu suya dayanıklı telefon, S7 ile ön plana çıkarılan telefonlarda aranılan özellik haline gelecek.

TÜRK MÜHENDİSLER MOBİL OSCAR'A ADAY
GSM Birliği tarafından düzenlenen Global Mobil Ödülleri'ne, Türk mühendisler tarafından hazırlanan uygulamalarla Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone Türkiye aday oldu. Ödüller 23 Şubat'ta sahiplerini bulacak. Dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyonelinin ve dünya devi teknoloji firmalarının katıldığı etkinlikte Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone Türkiye de Türk mühendislerin geliştirdiği yeni nesil teknolojileri özelinde yürüttüğü çalışmaları paylaşacak.

GALAXY S7 LANSMANINDAN DETAYLAR

360 derece görüntü hazır


Samsung sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'dan sonra Gear 360 kamerayı tanıttı. Gear 360, sanal gerçeklik gözlüklerine yeni içerik hazırlayacak. Gear 360 doğa yürüyüşlerinde, özel anlarda 360 derece video görüntülerin elde edilmesini sağlayacak.

Facebook CEO'su Zuckerberg sahnede

Galaxy S7 lansmanında sahneye çıktı. Zuckerberg SAMSUNG ile sanal gerçeklik uygulamalarında yapacakları işbirliğinden söz etti. Gear 360 kamera ile Oculus'un işbirliği yapacakları ilk alan olduğunu vurguladı. Zuckerber ile selfie çektirmek isteyen iş ortakları ve medya mensupları sunum sırasında küçük çapta krize sebep oldu.

Hızlı şarj ve modüler telefon

Hızlı şarj özelliğiyle bilinen LG G5, 5.3 inç ve 2K (1440 x 2560) çözünürlüklü ekrana, Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye, 2800mAh pil kapasitesine, 16 megapiksel geniş açılı çift arka ve 8 megapiksel ön kameraya sahip bulunuyor. LG G5'in öne çıkan özellikleri arasında arka bölümünde bir parmakizi tarayıcı, "Always On" özelliğiyle dikkat çekiyor. LG G5, diğer LG modelleri gibi kullanıcılara genişletilebilir depolama sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA