Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Telefonlar teknolojiyi sanatla buluşturdu

Mobil Dünya Kongresi’ne bu yıl, firmaların sanatsal unsuru yüksek çekim yapan telefonları damga vurdu. Cihazlar ağır çekim kameraları gibi kaliteli görüntü sağlıyor

Fotoğraf makinesi üreticileriyle işbirliği yapan akıllı telefon üreticileri yeni telefon modellerinde sanatsal unsuru yüksek fotoğraf çekimini kolaylaştırıyor. Artık çok beğenilen siyah-beyaz fotoğraf ve ağır çekim videoları çekmek için uzman olmak gerekmiyor. Instagram, Facebook, Youtube, Snapchat gibi fotoğraf ve video paylaşım ağlarında başarılı olma duygusu akıllı telefon tercihinde kamera yeteneklerinin öne çıkmasını sağlıyor. Akıllı telefon firmaları da yeni kamera teknolojilerine önemli yatırımlar yapıyor. Sinema ve fotoğraf dünyasındaki ünlü isimleri referans alan telefon üreticileri sanatın ilham veren yüzünü yeni ürünlerini tanıtırken kullanıyor. İşte Mobil Dünya Congresi MWC17'de akıllı telefon firmaları yeni amiral gemisi telefonlarında kameraların sanatsal yönü yüksek çekimlerine yer verdi.

YAVAŞ ÇEKİM VİDEO KALİTESİ
Son olarak dün yeni ürünü Xperia XZ Premium'u tanıtan Sony de ağır çekim kamera özelliklerini öne çıkarıyor. Saniyede 960 kare görüntü kaydetme yeteneğine sahip kamerasıyla Xperia XZ Premium binlerce liralık kameralara taş çıkartıyor. Spor karşılaşmalarında kullanılan ağır çekim kameralarının çektiği görüntülerin benzerleri artık cep telefonlarıyla bile çekilebiliyor. 5.5 inç ekrana sahip telefon, 4K video çekim yeteneğine sahip. Xperia XZ Premium, 2017'nin sonundan itibaren parlak krom ve derindeniz siyahı renklerinde dünya çapında temin edilebilecek.

SANATÇILAR SAHNEDE
Huawei P10 modelinde özçekim, arka planı bulanıklaştırma ve siyah beyaz fotoğraflar konusunda akıllı çözüm sunuyor. Tanıtım sırasında firma, ünlü fotoğrafçıların yaşadığı deneyimi katılımcılarla paylaştı. LG G6, yeni 18X9 ekran boyutunun video ve film alışkanlıklarını değiştireceğini iddia ederken deneyimli film yönetmenlerinden ilham aldıklarını iddia ediyor. Daha büyük ekranı daha küçük çerçeveli telefona sığdıran akıllı telefonların ölçüsünün video, oyun ve film içerikleri için ideal boyut olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

TELEFONLARA NE OLUYOR?
Biri geniş açılı çift kamera standart hale geliyor.
* Çerçeveler küçülüyor ve ekran büyüyor.
* Her markanın VR gözlük ve kamerası olacak.
* Sesli komut özelliği telefonlarda yeni nesil arayüz haline geliyor.
* Kablosuz ve hızlı şarj özelliği pil derdini çözmeye gayret ediyor. Ancak pil ömrü 1 günü aşan az telefon var.
* Sonuçta bütün telefon tasarımları birbirine benzemeye başladı. Eğer üzerinde marka ve logoları olmasa hangi telefonun kime ait olduğunu anlamak çok zor.

PROJEKTÖR EKRANINA DOKUN
Artık bildiğimiz projektörler de değişiyor. Sony Xperia Touch projektör hem yatay hem de dikey olarak kullanılıyor. Xperia Touch projektör yansıdığı 23 inçlik yüzeyi dokunmatik ekrana dönüştürüyor. Hızlı, akıcı ve fiziki dokunuşa duyarlı Xperia Touch, Sony'nin SXRD projeksiyon görüntüleme teknolojisi kullanılarak üretilirken, dokunuş algılama ise gelişmiş kızılötesi verici ve saniyede 60 karelik hızda yerleşik kamerası ile gerçek zamanlı olarak mümkün hale geliyor. Xperia Touch, aile ve dostların bir masa etrafında ya da düz duvar önünde bir araya gelerek oyunların tadını çıkarmasına, çevrimiçi videoları izlemesine, mesajlaşma uygulamaları ve sosyal ağları kullanarak iletişim kurmasına imkân tanıyor. Cihaz, gerçek zamanlı hava durumu, karalamalar veya video notları için kısa bir not panosu, takvim erişimi ve iş arkadaşlarınız ile görüntülü sohbet için bir Skype portalı da sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA