Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Mobil show başlıyor

Mobil dünyanın en önemli buluşması MWC 2017, Barselona’da başlıyor. Türkiye’den de 8 şirketin katıldığı etkinlikte dünyanın önde gelen firmaları yeni ürünleriyle boy gösterecek

Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress - MWC 2017) kapılarını açıyor. GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen MWC 2017 etkinliği 2 Mart'a kadar sürecek. Yaklaşık 100 bin profesyonelin kongreyi ziyaret etmesi bekleniyor. Yaklaşık bin 300 firmanın katılacağı etkinlikte Türkiye'den de 8 şirket yer alacak.

HAKİMİYET UZAKDOĞU'DA
MWC 2017'de sadece mobil endüstrinin firmaları değil, Mercedes ve Smart markalarını bünyesinde barındıran Daimler gibi dev otomotiv şirketleri de boy gösterecek. Etkinlik başlamadan şirketler ürünlerini sunmaya başladı. Bilgisayarlardan daha güçlü donanıma, 6 GB belleğe sahip telefonlar, 5.5 inç büyüklüğünü aşan ekranlar firmaların amiral gemisi olacağa benziyor. Bu yıl iPhone hariç neredeyse tüm telefonlar şarj kablolarından kurtuluyor, suya ve toza dayanıklı hale geliyor.
LG, amiral gemisi G6 modeliyle ilk telefonunu açıkladı bile. Samsung Galaxy S8 için mart ayını işaret etti. Yeni tableti Galaxy TAB S3'ün tanıtımını da kongre öncesi yapabilir. Aynı Android işletim sistemini kullansalar da fark yaratmak isteyen firmaların temel hedefi; yeni nesil arayüzlerle farklı deneyim yaşatmak. Lenovo, Huawei, ZTE gibi Çin'in güçlü markaları etkinlik süresince yakından takip edilecek. Güncellenen ve yenilenen telefonların yanı sıra 360 derece kameralar ve sanal gerçeklik gözlükleri de etkinlikte ilk kez ortaya çıkacak. Çinli ve Güney Koreli markaların hakim olması beklenen etkinliğe Apple mesafeli davranıyor.

İPHONE 8 SIR GİBİ SAKLANIYOR
Apple yerel ya da küresel etkinliklere katılmayı tercih etmiyor. Bu yüzden fuarda iPhone 8'in detaylarıyla ilgili bilgi paylaşılması beklenmiyor. Ancak iPhone 8'le ilgili kablosuz şarj özelliği söylentileri çıkmış durumda.

KONGREDE GİRİŞİMCİLER DE SAHNEDE
Mobil Dünya Kongresi'ne girişimciler de uygulamalarıyla katılacak. Dünyanın pek çok yerinden girişimciler mobil teknolojilerin kalbinin attığı arenada geliştirdikleri mobil uygulamaları tanıtma fırsatı bulacak.
Sanal Gerçeklik (Virtual Reality-VR), Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality-AR), Nesnelerin İnterneti (Internet of Things-IoT), sesli komut teknolojileri ve mobil güvenlik konusunda pek çok girişim kendisini anlatma şansı bulacak.

360 DERECELİK KAMERA
Akıllı telefon üreticileri artık dünyanın en büyük kamera firmaları haline geldi. Çinli Huawei akıllı telefonlar dışında 360 derece kameralar konusunda yaptığı yeni hazırlıkları da görücüye çıkaracak. 360 derece çekim yapan Honor VR Camera'nın detayları Barselona'da açıklanacak. Kamera 3K fotoğraf çekme özelliğine sahip.

600 DOLARA KALEMLİ TABLET
Samsung, MWC 2017 etkinliğinde telefon tanıtmayacak, yeni tablet serisi Galaxy Tab S3'ü görücüye çıkaracak. 9.6 inç ekrana sahip S3, yüksek çözünürlüklü ekranın yanı sıra önde 5, arkada 12 megapiksel kameraya sahip. Tablet akıllı kalemiyle birlikte gelecek. Yurtdışında satış fiyatının 600 dolar olması bekleniyor.

TURKCELL GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNİ ANLATACAK
Barselona'daki etkinlikte Turkcell ve Türk Telekom da yer alacak. Turkcell, Türkiye'den dünyaya açılan teknolojileri katılımcılarla paylaşacak. Şirketin Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "İnovasyon için mobil teknolojiler" konulu panelde geleceğin teknolojilerini anlatacak.

5 ÖDÜL BEKLİYOR
Terzioğlu, Turkcell'in 'Merhaba Umut', 'Hayal Ortağım', 'WeWalk' gibi ürünler başta olmak üzere teknolojinin doğru kullanıldığında insani durumlarda ne kadar faydalı olduğunun üzerinde duracak. 5G ile hayatımıza girecek suni zeka, sanal gerçeklik, güçlendirilmiş gerçeklik gibi teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren inovatif gelişmeleri yetkililerle paylaşacak.
Turkcell, GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında organize edilen Glomo Awards'tan finale kaldığı beş dalda ödül bekliyor.
Şirket, Turkcell Akademi Kurumsal LMS, anlık mesajlaşma uygulaması Bip, aramaların tek ekran üzerinden yönetilmesini sağlayan Upcall, Suriyeli mültecilerin adaptasyon ve entegrasyonuna destek olmak amacıyla geliştirilen Merhaba Umut, akıllı baston WeWalk gibi uygulamalarla finalistler arasında yer alıyor.

TELEKOM DA YERLİ 5G'Yİ SERGİLEYECEK
Türk Telekom ve iştiraki Argela da 5G ve 5G'yi etkinleştiren çözümleri başta olmak üzere, milli kaynaklarla geliştirdikleri gelecek nesil telekomünikasyon teknolojilerini kongrede tanıtacak. Şirket, Glomo Awards'ta da üç proje ile yarışacak.
Türk Telekom tarafından geliştirilen, işitme ve konuşma engelli bireylerin, kamu ve özel sektörden aldıkları hizmetlere SMS aracılığıyla ulaşmasını sağlayan, sorunlarını tek mesajla çözmesinin yolunu açan 'Engelsiz Mesaj Servisi' ödül için yarışacak projeler arasında. Şirketin sosyal sorumluluk projelerinden 'Sesli Adımlar' uygulaması da 'erişilebilirlik ve kapsacılık için en iyi mobil kullanım' kategorisinde dünya devleriyle yarışacak.

ARGELA FİNALDE
Ülkenin 5G'yi dünyayla eş zamanlı olarak uygulama, geliştirme ve bu teknolojileri yurtdışına ihraç etme hedefine katkıda bulunan Argela da '4G teknolojilerinin 5G'ye evrimleşmesine üstün katkı' kategorisinde finale kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA