Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Disiplin ve mücadele ile finale yürür

Derbinin ardından Plzen maçı nasıl geçer?
Aykut Kocaman'ın maç sonrasındaki olumlu havası takıma yansıyacaktır. Oyuncuların açıklamalarına baktığımızda yenilgiden dolayı üzüntülüler ama rakip karşısındaki üstünlüklerinin güvenini taşıyorlar. Plzen'de başka bir hikaye yazacaklardır. Fenerbahçe'nin oyun kalitesi olarak her maç daha iyiye gittiği çok açık. Avrupa'da da çok tecrübeliler ve deplasmanda kaybetmediler.
En azından bunu bilen ve başaran bir ekip olarak, Plzen'e zorluk çıkaracak, rakiplerini kendi silahları ile vuracaklardır; disiplin ve mücadele ile... Emre zaten yok, Meireles ve Egemen cezalı. Kocaman nasıl bir kadro ile çıkmalı?
Fenerbahçe'nin en önemli problemi ön tarafta kaliteli pas yapamamak. Kadro içinde savunmayı organize edecek, boşlukları kapatacak Mehmet Topal, Selçuk Şahin veya Cristian Baroni gibi oyuncular var. Ama top ayaklarına geldiğinde yaratıcılık sorunu başlıyor. Caner Erkin ve gençliğine rağmen Salih Uçan öne oynama becerisi olan oyuncular. Forvetin arkasında ikisinden biri mutlaka görev almalı.
Plzen maçının kilit adamları kimler olur?
Deplasman maçının ağır yükü her zaman savunmadadır. Volkan Demirel ve önündeki tandemin başarısı, hatasızlığı takımı da taşır. Pierre Webo gibi de topla birlikte penatre yapan önemli bir kontratak santraforuna da sahipler. Maçın iki etaplı olması, Fenerbahçe'nin bekleyerek ve kontrollü taktik ile maçı yaşamasını gerektiriyor. Webo veya Sow'u, ceza alanına sokacak derin pasları kim yaparsa, kilit oyuncu da o olur...
F.Bahçe'nin tur şansını nasıl görüyorsunuz?
Fenerbahçe son 10 yılın en iyi futbolunu oynuyor. Rakip kadar, hatta daha fazla mücadele eden bir kadro oluştu. Elemeli maçlarda her zaman şansınız vardır. Taktik disipline uyan kadro ile Kocaman'ın finale yürümesi hiç zor değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA