Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Hatır gönülle forma verilmez

Forma şansını performans yerine ‘hatır-gönül’ ilişkilerine bağlayanlar Emenike’nin bu hale gelmesinin sorumlusudur. Bunu yapanlar F.Bahçe’ye Emenike’den daha fazla zarar veriyor

F.Bahçe'de aylardır Emenike tartışılıyor. Artık kangren haline gelen bu konudan F.Bahçe ne zarar gördü?
Futbolcuların iyi ve kötü dönemleri olabilir. Eleştiri alırlar, protesto edilirler ama bundan sıyrılmak yine kendi ellerindedir. Öncelikle takım arkadaşlarının ve teknik adamın desteğini hissetmeleri gerekir. Eğer takım oyuncunun kendilerine maç kazandıracağına inanıyorsa, onun arkasında durur. Sorun, oyuncunun bu saygıyı yaratmasındadır. Cevap da burada; Emenike bunun için ne yaptı?
Daha sezon bitmeden Emenike takım içinde kendi özgür bölgesini ilan etmişti. Eğer Rizespor maçında şampiyonluk ilan edilmeseydi, Ersun Yanal'dan forma alamayacaktı. Çünkü takım için oynamayı bırakmıştı. Yanal isyanında o günkü tavırların da rolü vardır. "Sevmiyorum" diyecek kadar cüret gördü kendinde. Dünya Kupası sonrasında ise başka gezegenden gelmiş gibi davranmaya devam etti.
Bu futbol görgüsüzlüğü içinde, önce Emre Belözoğlu'ndan tavır gördü, ardından başta Kuyt olmak üzere takım büyüklerinden.
İsmail Kartal da ilk kementi ona attı. Emenike takımla birlikte olmak adına düşünemedi, aynı Alex gibi; takımın onunla birlikte olması gerektiğini düşündü.
Bunu değiştirmek adına elde ettiği şansları değerlendiremedi. Onlarca gol kaçırdı. 'A' diyecek hali yokken, forma çıkartıp, tribünlere gider yapıyorsa, zaten verebileceği zararın maksimumuna ulaşmıştır.
Emenike'den daha çok, ona bu saygısız alanı açan ve forma şansını performans yerine 'hatırgönüle' bağlayanlar Fenerbahçe'ye zarar verdi.

Emenike Beşiktaş derbisinde formasını çıkartıp oyundan çıkmak istedi. Bundan sonra forma giymesi taraftar ile arasında krize neden olur mu?
Guiza'ya demiş ki Aziz Yıldırım; "Sen iyi çocuksun ama Fenerbahçe'de taraftarın ısınmadığı oyuncuyu oynatamayız." Bu kadar basit... Daha üçüncü haftada tribünlere elini-kolunu salladığında Emenike bitmişti. Tribünler onda kalbini ve aidiyetini hissedemedi. Moussa Sow daha kötüyken, tek tepkinin Emenike'ye olması da bu yüzden.
"Odama girdi, bacak bacak üstüne attı"
diye Alex'i gönderdi Aziz Yıldırım. Fenerbahçe Başkanı'na saygısızlık yapılmış. Taraftara kollarını kaldıran Emenike için ne yapacak merakla bekliyorum.
F.Bahçe Emenike sorununu neden çözemedi?
Emenike sorun olmaya devam etti çünkü. Kötü oynamak değildi problem, oyuncunun bunu kabul etmemesi ve daha iyi olmaya çalışmamasıydı. Oyuncuyu dinlendirmek ve ekstra çalıştırmak, bu sırada da mental olarak ayaklarını yere bastırmak gerekiyordu. Bunun yerine onun egolarıyla paralel hareket ettiler. Krizi yine Emenike yönetti.
Bu noktada mevcut teknik adam da Emenike'nin koyduğu tavır ile gönderilen hocanın yerine geldi.
Bir zamanlar kendisine "Haklısın" diyerek gönlünü alanlar, yetkiyi aldıklarında "Dur orada" tavrını koyamamış da olabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA