Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hatalar oyunu

AMSTERDAM'DAKİ maçta Hollanda'ya yenilmemiz kağıt üzerinde çok doğaldı. Ama dünkü maça baktığımızda kesinlikle "Niye yenildik?" demekten kendimi alamıyorum...
Hollanda , asla eski Hollanda değil... Bir daha da Hollanda'yı böyle yakalayabilir miyiz, bilmiyorum... Ama bildiğim bir şey var ki böyle önemli takımlara karşı, gol pozisyonu yakaladığın an atacaksın. Ama dün akşam Arda Turan atamadı. Sercan Sararer de atamadı ve özellikle yediğimiz ilk gol, bizi bitirdi.
Bu seviyeye gelmiş bir takım, Hollanda'nın attığı ilk golü yememeli. Duran topta alan savunması yapalım diyorsun, Van Persie geliyor, çok basit bir gol yapıyor. Oysa yediğimiz bu golden önce benzer kafayı Ömer Toprak vurdu ama atamadı. Böylesine önemli rakiplere karşı üç ölümcül hatayı maalesef yaptık. İlki; basit gol yemememiz lazımdı, yedik. İkincisi; yakaladığımız pozisyonlardan en az birini gol yapmalıydık, yapamadık. Üçüncüsü ise çok top kaybettik, özellikle de oyuna çıkarken. Bu durumda da bir Türk vatandaşı olarak kaybettiğimize yanıyoruz.
Selçuk şu anda Türkiye'nin en formda orta saha oyuncusu. Hem defansif hem de ofansif yanı çok iyi olmasına rağmen dün oynamamasını yadırgadık. Sercan'ı oynatmak uğruna Arda'nın ortaya çekilmesi manasız. Eğer forvetiniz Umut'sa ve defansın arkasına her türlü koşuyu iyi yapıyorsa ona atılan pasların da zamanlaması doğru olmalı. Ama bunu da beceremedik.
Sonuçta pekala bir beraberlik alıp döneceğimiz maçı, hatalarımızla kaybettik. Bu grupta asıl zorluk, Rumen ve Macarlar ile oynayacağımız maçlar. Acil toparlanmamız lazım...
Abdullah Avcı'nın bence bugünkü aklı olsa Selçuk'la başlardı. Çünkü orta sahadaki organizasyon bozukluğu ve bu alanda topa sahip olamamamızın en önemli nedeni bu. Düşük tempolu bir maçtı. İspanyol hakem vasat bir yönetim sergiledi. Tuhaftır hem lehimize hem de aleyhimize sarı kartları hatalı kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA