Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Mert'in gecesi

Dün gece son yıllarda seyrettiğim en kötü F.Bahçe vardı. Bir golle kazandılar ama tek gol pozisyonları yok!
Üstelik dün gece bence Türk futbolu çok büyük bir kaleci kazandı. Mert her şeyiyle "Ben büyük kaleciyim" diyor. Dün gece F.Bahçe'yi ipten almasının yanında hem Ersun Yanal'ı kurtardı hem de camia içinde doğabilecek birçok sorunu şimdilik engelledi.
Aslında dün gecenin başlığı: Mert: 1 - Eskişehirspor: 0 olmalıydı.
Fenerbahçe'de inanılmaz bir güvensizlik var. Oyuncuların ayakları titriyor. Kimse sorumluluk alamıyor.
Emenike eski Emenike değil. Zaten ayakları çok iyi değil. Fiziği ve süratiyle oynarken şimdi sıradan bir futbolcu görünümü sergiliyor. Oysa ki F.Bahçe onu büyük umutlarla geri aldı.
Uzun bir zamandan sonra Ersun Yanal F.Bahçe'yi 4-4-2 oynattı. Ama bu sistem doğrudur deyip sistemi yanlış oyuncular ve bazı oyuncuları yanlış yerlerde kullanarak oynatırsa üretkenlik olamaz. Tıpkı dün geceki gibi. Emre yoktu, Cristian da yoktu. Peki bu takım ileriye bitik Meireles ve topla kavga eden Selçuk'la mı gidecek. Tabii ki gidemezdi ve öyle de oldu. Maça bakıyoruz, Eskişehir'in net 3-4 pozisyonu var. Dün gece puan kaybının da baş sorumlusu Necati'ymiş gibi görünüyor.
Önce penaltıyı kaçırdı ardından da penaltı kadar rahat bir pozisyonda topu auta attı.

PENALTIYLA ALAKASI YOK

Dedik ya dün gece F.Bahçe'yi önce ilahlar sonra da genç kalecisi ve Türk futbolunun yeni yıldızı Mert kurtardı. Ama Fenerbahçe'de sorunlar çok büyük. Hem oyun stratejisi problemli hem de oyuncular mental olarak çok stresteler.
Üzüldüğüm kişi Ertuğrul Sağlam. Pekala puan alabileceği hatta galip gelebileceği bir maçtan boynu bükük ayrılıyor. Ama işte futbol böyle ilginç bir olay.
Hakem İlker Meral geçen sene iyi maçlar yönetti ama dün gece öyle bir penaltı verdi ki anlaşılır gibi değil.
Kuyt'la Eskişehir forveti önlü arkalı kafaya yükseliyorlar. Kafaya yükselen oyuncunun da normal olarak biraz elleri yukarıda ve yanda oluyor.
Eskişehir forveti kafayı vurduğunda Kuyt'ın arkası dönük ve top koluna çarpıyor. Oysa ki Kuyt ne topu görüyor ne de kasten topla oynuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA