Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Futbol cahili Quaresma

Bu tuhaf gol Beşiktaş'ı umutlandırırken bu kez sahneye yine Ricardo Quaresma çıkıp kendini oyundan attırdı.

Geçen hafta Beşiktaş, Mersin'de harikalar yarattı. Bol gollü mükemmel bir galibiyet almışlardı. Ama dün gece futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadılar.
Beşiktaş hücum gücü çok yüksek ve becerilerini boş alanda fazlasıyla gösterebilen oyunculara sahip. Ama dün gece Trabzonspor, takım savunmasını öyle iyi yaptı ki, Beşiktaş oynayacak alan, yapabileceği bir organizasyon bulamadı. Özellikle Gökhan ve Quaresma, Trabzonspor'un kanatları tarafından değişerek marke edildiler.
Forvetin hemen arkasında da Olcay Şahan oynadı ama hiçbir yönden varlık gösteremedi.
İlk 15 dakika sonrası Trabzonspor oyunu dengeledi.
Özellikle ilk yarıda Trabzon rakibini iyi durdurmasına rağmen istediği gibi hücuma çıkamadı. Trabzon'da oyunu toparlayan ve organizasyonu kovalayan iyi oyuncular var. Mbia bunların başında geliyor.
Trabzon'a gelmiş en iyi yabancı orta saha oyuncularından biri. İkinci yarı Beşiktaş rüzgarla daha iyi oynar diye düşünüyorduk ki, tam tersi oldu. Trabzon, ilk yarıya kıyasla daha çabuk çıkmaya, daha etkili oynamaya başladı. Ve mükemmel bir gol attı. Sağdan Mbia ortaladı, N'Doye kafa ile mükemmel indirdi.
Yusuf da golü yaptı. Bu golde en büyük pay, N'Doye'nin. Bundan sonra Beşiktaş için işler çok zor alacaktı ki, Quaresma'nın dünya futbol sahalarında nadir görülen golü geldi.
Sağ kanattan orta yaptı, top arka direğe çarpıp gol oluverdi. Bu tuhaf gol Beşiktaş'ı umutlandırırken bu kez sahneye yine Quaresma çıkıp kendini oyundan attırdı. İşte bu kırılma anı Quaresma'nın büyük futbolcu olmasının yanı sıra büyük bir futbol cahili olduğunu da gösterdi. Amatör futbolcular bile biliyor ki, bir serbest vuruşta hakem düdüğümü bekle diyorsa, bekleyeceksin. Beklemezsen sarı kart görürsün. Zaten ilk yarıda da gereksiz bir kart görmüştü. Ve oyundan atıldı. Beşiktaş demoralize olmuştu. Trabzonspor daha etkili gelmeye başladı.
Ve çoğu zaman da Beşiktaş savunmasını çizgi halinde yakalayıp pozisyon buldular ve sonlara doğru da Trabzon gol atacağım diye bağırıyordu ve Erkan'ın mükemmel şutuyla da üç puanı alan taraf oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA