Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Namoğlu yanlış yaptı

Sow’un pozisyonu için Namoğlu’nun yaptığı yorumlar yanlış. Zira bundan sonra her canı yanan takım, Namoğlu’na “Hadi bizim pozisyonumuzu da yorumlasana” diyecek

F.Bahçe, Sow'un Antalya'da iptal olan röveşata golü için hala öfkeli. Son olarak yönetici Mahmut Uslu, "Biz değil FIFA da Cüneyt Çakır kötü, Avrupa'da iyi ama sizin maçları kötü yönetiyor" açıklamasını yaptı. Siz bu konuda neler söylersiniz?
Cüneyt Çakır'ın Avrupa'da başka Türkiye'de başka türlü bir performans gösterdiği eleştirisine, katılıyorum. Ama 'Moussa Sow'un buz gibi golünü vermedi' eleştirisine ise şiddetle karşıyım. Zira Sow'un hareketi kurallara göre tehlikeli oyuna girer ve golün iptal edilme kararı kesinlikle doğru.
Tabii ki bu benim kanaatim. Başkaları ne düşünür bilemem. Ama bence Fenerbahçe camiasını ayağa kaldıran olay, Antalyaspor- Fenerbahçe maçındaki hakem kararları değil. Fenerbahçe'nin en önemli rakibi Beşiktaş'ın son haftalarda yaşadığı hakem kıyakları, Fenerbahçe'yi çileden çıkarttı. Bu konuda haklılar ve reaksiyonlarına saygı duyuyorum.
Zira aynı Cüneyt Çakır, bundan iki hafta önce dünyanın her yerinde sarı kart olması gereken Quaresma'nın pozisyonuna kart göstermeyerek Fenerbahçe maçında oynamasını sağladı.
Quaresma kart görmüş olsaydı derbide oynayamayacaktı.
İşte Cüneyt'in bu ve benzeri hataları insanı çileden çıkarıyor. Cüneyt'i çok sevmeme ve beğenmeme rağmen öyle çifte standart kararlar veriyor ki; örneğin geçen sezon, Trabzonspor'a uygulanan hakem katliamlarının başlangıç günü Trabzon-Galatasaray maçıydı. Denayer'in topa elle temasına penaltı değil dedi ama bu sezon başı Karabük-Başakşehir maçında arkası dönük Karabüklü oyuncunun eline çarpan topa penaltı verdi. Bunlar asla kabul edilemez, hoş görülemez ve Cüneyt Çakır seviyesindeki bir hakeme yakışmayacak kararlardır.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Sow'un pozisyonu için Uilenberg ve Rosetti dahil yapılan toplantıda faul kararı verdiklerini söyledi. Peki Çakır golü verseydi kokartı sökülür müydü?
Ben Yusuf Namoğlu'nun kokartı sökerim gibi bir açıklama yaptığına inanmıyorum ama Yusuf Namoğlu'nun yaptığı açıklama, tehlikeli… Zira bundan sonra her canı yanan takım Namoğlu'na diyecek ki 'Hadi bizim pozisyonumuzu da yorumlasana.' O zaman ne yapacak bilmiyorum.

FIFA listesine Halil Umut Meler'in alınması tepkilere neden oldu. Henüz 1.5 sezonu tamamlamadığı için FIFA kriterlerine uygun olmadığı eleştirileri var. Bu tercihi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Eğer bu kriterlere uygun değilse zaten FIFA'dan döner. Doğrudur FIFA, Süper Lig'de belli deneyimin üzerindeki hakemlerin listeye girmesini arzu ediyor… Ama Halil Umut Meler'in, bu süre konusunda eksiği var deniyorsa, TFF bu işi düzenlemelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA