Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Zor, 35 dakika sürdü

Braga maçından sonra gerçekten çok merak ediliyordu Galatasaray'ın Sivas deplasmanı... Acaba son haftalardaki lig performansını mı gösterecek yoksa biraz daha toparlanmış mı görünecek?
Fatih Terim, doğru bir strateji uygulayıp rotasyona gitti. Sadece fizik durumu göz önüne alarak yapmadı bu rotasyonu... Coşkusu yüksek, yani aç olan oyuncuları tercih ederek sahaya sürdü.
Maçın başında çok sürpriz bir gol
ile öne geçti Galatasaray... Sonra Sivas öyle bir tempo yaptı ki; bizler de şaşırdık açıkçası... Saha içerisinde Galatasaraylılar da şaşırdı. Üst üste pozisyonlar buldular, beraberliği yakaladılar. Tempoları daha da arttı. Birkaç tane ikinci golü bulup öne geçme şansı yakaladılar. 35. dakikada Burak golü yapınca maçın bittiğini o andan sonra gördük. Galatasaray morallendi; Sivasspor golden önceki görüntüsünden tamamen uzaklaştı. Kalan sürede o iyi oynadığı periyottan, bol pozisyon bulduğu oyundan eser yoktu.
Galatasaray oyunda kontrolü ele aldıktan sonra Yekta'nın presiyle üçü de bulunca, Fatih Terim önce Engin ile orta sahayı beşledi. Sonra Emre'yi alıp oyunu tamamen tutmaya çalıştı. Bunu da başardı.
Zor gözüken, Burak'ın golüne kadar da zor olan deplasmanı hele böyle yüksek konsantrasyon gerektiren yoğun maç trafiğinde kazanıp İstanbul'a dönmek derbi öncesi Galatasaray'a hem puan hem de moral avantajı sağladı.
Sivas takımında birkaç tane etkili oyuncunuzu oynatamayınca (Eneramo gibi) etkileniyorsunuz. İki takımın kulübelerine baktığımızda, kadrolarına baktığımızda zaten oyunun belli bölümü dışında böyle büyük takımlara karşı maçı kazanma şansının az olduğu gözüküyor.
Hakem İlker Meral iyi bir sezon geçiriyor. Hata yapmadı mı, yaptı. Ama güven gelmiş İlker Meral'e...
Galatasaray adına sahanın en iyileri Selçuk, Umut ve Dany idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA