Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çözemezsen...

Karabük, koştu, mücadele etti ve rahat kazandı. Adil bir sonuç ortaya çıktı. Mesut Bakkal sonrası çıkıştalar. Lua Lua, ilerlemiş yaşına rağmen çok farklı bir oyuncu. İlk yarının en iyi üç oyuncusundan beri...
Fenerbahçe, dün klasik açıklarla (Kuyt ve Krasiç) 4-3-3 gibi oynadı. Bir takımın kazanması için fiziği, taktik anlaışı, rakip analizi iyi olmalı. Gökhan formsuz, Hasan Ali çok yorgun olunca Karabük'ün hızlı silahları işledi. Fizik olarak kötü Fenerbahçe'nin Kuyt'ın becerisi, Gökhan'ın iyi ortasıyla gelen gol dışında "Bu da kaçar mı?" dedirten pozisyonu yok.
Karabük'ün bekleri iyi oynadı; stoperleri Sow'u dönüşümlü olarak iyi tuttu. Yiğit erken sarı karta rağmen zorlanmadı. Birol ona yardımcı oldu. Öndeki dörtlü de maça damgalarını vurdu. Fenerbahçe'de Kuyt gol dışında yok; Sow etkisiz; Krasiç hiç yok.
Fenerbahçe için ilk yarıda 27 puan bir hüsrandır. Benim hatırladığım, 11 maçta geriye düştüler.
Dün, Antalya maçından bile kötüydü. Antalya da öndeki dört hızlı adamla kazanmıştı. Aynı yapıyla, aynı kurguyla, aynı takımla, aynı skor...
Liverpool'dan Hollanda milli Kuyt, son Şampiyonlar Ligi şampiyonundan Portekiz milli Meireles, Juventus'tan Krasiç, geçen sezon ortası gol kralı Sow... Ama performanslar fiyasko. Gladbach'a dört atarken güzel ama yenildin mi de eleştirileceksin. Maça çıkarken amblemi öpüyor, güzel. Ama sahada performansı koyacaksın. Aykut Kocaman'a sorulacak. 27 aldın, 24 kaybettin. Yetkili herkese sorulacak. Ama kelle kopararak, ama oyun şablonunu değiştirerek çözecekler. Çözemezlerse miyadı doldurdular demektir.
Futbolcu, "Tükürmedim" diyor. Muhtemelen de tükürmedi. Ama bir de diğer tarafı var. Atılan Meireles, Chelsea formasıyla herhangi bir hakemin kararına bu davranışta bulundu mu; bu yaptıklarına kulüp "Ne yapıyorsun" dedi mi; Meireles camiadan özür diledi mi? Herkes tükürükten sekizi konuşuyor ama kart sonrası yaptıklarıyla üç maçlık cezayı almaya bile hakkı var mı Meireles'in?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA