Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kontrollü bir galibiyet

Galatasaraylılar "Şu Fenerbahçe'ye nasıl 4 atamadık" diye, Fenerbahçeliler de "Şu Galatasaray'ı yenemezsek..." diye üzülecek. Maçın özeti de bu... Fatih Terim de tekrar izleyince beğenmeyecektir takımını... Fenerbahçe'nin bir tek 0-1'de biraz üstünlüğü vardı, o kadar. Ve karşısında benzer bir Galatasaray...
Galatasaraylılar, pozisyon bile üretemeyen Fenerbahçe'ye niye 4 atamadık diyebilir. Geçen sezon buradaki Süper Final maçını hatırlayın. 4'ten de fazla olabilirdi ama Fenerbahçe kazandı. Kafalarda, özellikle teknik ekipte o maçın izleri vardı sanki... Hamit'in direkten dönen şutunda Fatih Terim'i gördük, "Yine mi?" diyor gibi geldi bana... Bu nedenle kontrollü bir Galatasaray vardı 90 dakika... Amrabat sol çizgide, Hamit sağ çizgide ama hiç 4-4-2'nin gerektirdiği şekilde üçüncü forvet gibi girmediler. Eboue birkaç kez çıktı; Riera ondan da az gitti. Galatasaray'da iyi skordan çok, skoru koruyalım psikolojisi vardı.
Gökhan, Fenerbahçe'nin hücum aksiyonlarının önemli ismiydi ama Hasan Ali daha etkili oldu hücumda. Bu sezon genel anlamda Gökhan'ın eski gücünde olmadığını görüyoruz. Orta saha şut dışında üretken değil. O zaman, böyle zor maçlarda Sow'un inanılmaz vuruşlarına kalıyor takım. Defansif olarak bakalım. Alex'in yerine oynayan oyuncu için "Top rakipteyken kovalama" diye bir kural mı var. Tembel Alex 10-15 atıp, bir o kadar attırıyordu. Ama Cristian onu da yapmadı. Sadece Cristian da değil... Sow dışında çift haneli sayıda gol atacak kim var? belki Kuyt... O da zorladı; adelesi çekti, çıktı. Fenerbahçe'nin ofansif gücü iyi değil. Hem Belediye hem de Gençlerbirliği maçlarının ilk yarıları boşa geçti. Net söyleyeyim; bu skorlar Fenerbahçe'yi transfere doğru götürüyor.
Maç başladı. Daha iki dakika geçmeden Galatasaray oyunu aldı. "Bekir kendi kalesine attı" demesinler. Gol geliyorum diye bağırıyordu. Fenerbahçe'nin yediği gol Galatasaray aleyhine oldu. Fenerbahçe "Maç gidiyor" diye toparlandı, beraberliği buldu. Tam iyi oynarken Galatasaray bir-iki dakika top oynadı. Cristian faulü yaptı ve ikinci gol oldu.
Aslında Galatasaray'ın da geçen sezonki halinden eser yok. Ama bazı şeyleri iyi yapıyor. Frikiği iyi kullanıyor. Hem kaleye gol için, hem de orta olarak... Melo gelip duran toplara vuruyor. Burak-Umut gol atma hünerleri var. İyi oynamayan Galatasaray'ın 4-5 etkili şutu, 2 golü var. Galatasaray, kendi performansının altıyla 5 puan önde ligde... Düşük vitesteler. Ritm bulduklarında daha da açarlar farkı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA