Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Asıl aranan Topuz

Fenerbahçe'nin oyun formatı Alex'siz dönemde aynı gözükse de önemli bir detay var. Alex varken 4-2-3-1'in sağında takım savunmasına çok faydalı Mehmet Topuz oynuyordu. Zaten bütün problem burada çıktı. Fenerbahçe yine Alex'li dönemdeki gibi oynuyor gözükse de, Cistian'dan Alex performansı alınamadığı gibi, defans hücum arasındaki üç isim de ön libero olduğu için aslında 4-3-3 gibi oynadı. Bu 4-3-3 gibi görünmede Kuyt, Sow, Caner, Stoch, Krasic arasında takım savunmasına bir tek Caner'in yardımcı olabilmesi de etkiliydi. Orta sahada üçlü üçgen şeklinde gibi değil, 2-1 gibi oynadı. Yani 4-2-3-1'de Topuz varken Alex'e rağmen daha sıkı bir orta saha vardı. Şimdi Topuz oynamayınca üç tane hücum oyuncusuyla oynayıp üç tane savunmacı orta saha ile pozisyonlar verdi.
Kocaman'ın da kafası karışık. Ne yapabilir?
A. Bir tane Alex bulacak. O zaman Mehmet Topuz'u da mutlaka kazanması lazım.
B. Emenike konuşuluyor. İkinci bir forvet alıp 4-4-2'ye dönecek. (Medyayla son sohbetine bakınca uzak ihtimal görünüyor.)
C. Yobo'nun durumundan dolayı acaba bir stoper gerekir mi diyebilir. Karar Aykut Kocaman'ın...
Ama şu var: Puan olarak ligde gerideki bir takım artık oyunu forse etmeli. Özellikle deplasmanlarda bunu yapabilmesi için iki önemli şart var:
1. Önde baskı, ki bunun için takımın fizik gücünü arttırması lazım. 2. Öne hızlı oyuncu bulmak. Fenerbahçe, özellikle skoru yakaladıktan sonra savunma arkasına koşu yapabilecek hızlı oyuncu eksikliği yaşıyor. Buna çözüm üretmek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA