Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Benim hala umudum var

Milli Takımımız iki önemli maça çıkıyor. Sizce grupta hala ikincilik şansımız var mı?
Uzak bir ihtimal de olsa bence hala ikincilik şansımız var. Öncelikle kalan maçlarımızın önemli olması için bu iki maçta 6 puan yapmamız lazım. Bu durum rakiplerin sonuçlarını bekleyebilmemiz için de geçerli. Açıkçası bu iki maçtan 6 puan bekliyorum. Ligimizdeki oyuncuların ve yurtdışından gelenlerin form durumu gayet iyi. Moralleri de yerinde. Macaristan ve Romanya'nın kendi aralarında daha iki maçı var. Bu maçlardan çıkan skorların bize avantaj yaratması için 6 puan alıp beklemek lazım. Ve o maçların da temennimdeki gibi olacağını düşünüyorum. Bence beraberlik ihtimali yüksek maçlar. Dolayısıyla benim ümidim devam ediyor.

Türkiye, geçmişteki San Marino maçlarını da düşünürsek grupta puanı olmayan Andorra karşısına nasıl çıkmalı?
İstisnalar kaideyi bozmaz. Zaman zaman bu tür maçlarda puan kayıpları olabilir. Tarihimizde de örnekleri vardır. Ama ben Andorra karşılaşmasını firesiz geçeceğimizi, hatta Macaristan maçını da kazanacağımızı düşünüyorum.

İki maçtan istediğimiz sonuçları alamazsak Milli Takım teknik kadrosunda bir değişim olabilir mi?
Bunu ben bilemem ama böyle bir durumda çok yıpranacakları kesin. Zaten iki maçı da alamazsak Brezilya'ya hemen hemen gitme şansımız kalmaz. O zaman bir tasarruf olur mu bilmiyorum. Benim gönlüm hep istikrardan yana. Ligin tepesinde de iki istikrarlı hoca var. Milli takımlarda da durumun böyle olması gerekiyor.

Stoch'un problemi sahayla ilgili değil

Fenerbahçeli Miroslav Stoch kariyerinde müthiş bir düşüş yaşıyor. Sizce bunun nedeni nedir?
Bilemiyorum. Aykut Kocaman ile de bu konuda hiç görüşme şansım olmadı. Rotasyona giden maçlarda dahi 18 bile alınmaması bunun sadece oyunculukla ilgili olmadığı izlenimi yaratıyor bende.

Salih Uçan'ın yolu uzun

Aykut Kocaman'ın dediği gibi medya Salih Uçan'ı çok mu şişiriyor?
Aykut Kocaman onu sert bir şekilde söylemedi. Ben de katılıyorum, çok genç bir oyuncu. Daha çok mesafe kat etmesi lazım. Ama bu yaş için Salih de, Oğuzhan da çok fazla gelecek vaat ediyorlar. Salih çok çalışıp fizik gücünü de yükselttiği zaman daha da başarılı olacaktır. Şu an için iyi durumda. Ama hep söylendiği gibi, "Başarının en zor tarafı devam ettirmeye mecbur olmaktır. Yetenek başarı için sadece çıkış noktasıdır. Başarı için hep ve çok çalışmak gerekir."

Emre'nin tam iyileşmeden oynayıp sakatlanması hakkında ne diyeceksiniz?
Aynı bölgeden olmaması enteresan. Maçtan önce mutlaka bir test yapmışlardır. Bursa maçındaki sakatlığının geçtiğini görüp oynamıştır. Her sakatlık sonrası sahalara dönüşte mutlaka süre kaybedilir.

Yıldırım Demirören'in başarısı ortada!

G.Saray ve F.Bahçe'nin Avrupa'daki başarısında TFF'nin payı sizce nedir?
Yıldırım Demirören hangi anlamda söyledi bilmiyorum ama TFF geldiği günden beri herkes tarafından eleştirilen bir kurum halinde. Geriye döndüğüm zaman da 17-18 yaşından beri profesyonel futbolun içindeyim. O gün de federasyonlar eleştiriliyordu bugün de eleştiriliyor. Demirören'in Avrupa'daki başarıyla ilgili sözlerini hangi anlamda söylediğini anlayamadım ama UEFA ile yürütülen süreçteki başarısı ortada.
Yalnız yine Yıldırım Demirören ve Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş ile ilgili de ciddi ve yoğun bir lobi çalışması yapması lazım.

Kimsenin Beşiktaş'ı daha fazla üzmeye hakkı yok

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Gelecek sene de Avrupa'ya gidemeyebiliriz" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Reel bir durumdan bahsediliyor. Bugüne kadar yapılan yanlışlıkların hesabı muhakkak verilecektir. Ancak koskoca Beşiktaş'ın tekrar Avrupa'ya gitmemesi bütün ülkeyi üzer, üzmelidir de. Beşiktaş'ın problemi hepimizin problemi olmalı. Herkes elini taşın altına koymalı.
"Türkiye'de iki büyük var" lafına asla inanmadım. Beşiktaş büyük camia, taraftar da bu sezon büyük anlayış gösterdi ama bu suistimal edilmemeli. Beşiktaş'ı daha fazla üzmeye önceki yönetenlerin, şimdiki yönetenlerin ve ülkemizin hakkı yok.

GS: 70 - FB: 20 - BJK: 10

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı bitti mi?
Fikret Orman'ın "Öndekilerden çok artık arkadakileri düşünüyoruz" demeci önemli. Cevap orada yatıyor zaten. Futbol her şeye açık bir oyun. Matematiksel olarak şans var ancak bu şans Kasımpaşa maçıyla çok azaldı. Ben şampiyonluk şanslarını yüzde 70 Galatasaray, yüzde 20 Fenerbahçe, yüzde 10 Beşiktaş olarak görüyorum.

Türkiye ve dış basında Burak Yılmaz, Ronaldo ile karşılaştırılıyor. Sizce iki futbolcu eşdeğer mi?
Real Madrid ile G.Saray arasında kalite farkı var. Burak'ın iki yıldır yükselen bir grafiği var. Sürekli üzerine koyup Türkiye'nin şu anda Avrupa'da piyasası olan en iyi futbolcusu. Benzer özellikleri bıkmadan usanmadan çerçeveyi bulmak istemeleri. Ama Ronaldo'yla kıyaslamak doğru değil tabi.

Kaprisleri rahatsız edici

Colman Mustafa Yumlu'ya sahada tokat attı ve geçtiğimiz gün iki oyuncu barıştıklarını açıkladı. Bu işler bu kadar basit mi?
Futbolda tartışmalar ve sonra barışmalar normaldir. Mustafa hem gelişiyor hem de stoper olmasına rağmen çok saygılı. Orada müdahale etmek istedi. Colman da o sırada agresif olduğu için refleks gösterdi. En çok üzülen de Colman'ın kendisi olmuştur. O anda Mustafa değil kim olsa aynısını yapacaktı. Ama Mustafa'ya yaptığı ne kadar doğru değilse oyun içindeki kaprisi de bir o kadar rahatsız edici.

Trabzonspor'da gelinen noktanın sorumlusu yönetim mi?
Başarıda herkes ortaya çıkar, başarısızlıkta hep birileri aranır. Sadece başkan ve yönetimi suçlayamam. Başarısızlıkta herkesin payı vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA