Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şampiyonluk yolu yarılandı!

Kazanırsa en yakın rakiplerinin puan kaybettiği haftada 11 puan birden alacaktı Fenerbahçe... Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa 2'şerden 8 puan kaybetmişti çünkü. Hem rakipleriyle puan farkını açmak hem de gardlarını düşürmek amacındaydı. Öncelikle şunu söyleyelim ne Konya ligin ilk yarısında F.Bahçe'yi 3-2 yenen Konya'ydı ne de F.Bahçe, Konya'da kaybeden F.Bahçe'ydi. Konya oyun kalitesini geliştirmiş. F.Bahçe'nin kazanıp farkı açma isteği her iki yarının başında da takıma olumsuz yansıdı.
Sarı-lacivertliler çok tecrübeli bir takım ve tecrübeli oyuncular stresli maçlarda çaylak takımlar kadar etkilenmezler ama yüksek konsantrasyon beraberinde acelecilik ve panik getirdi. Coşkusu heyecanı var ama özellikle tehlikeli bölgede, son paslarda bu heyecan olumsuz olarak döndü.

BU KEZ STOPERLER KONUŞTU
İlk yarıda Konyaspor'un attığı gol, F.Bahçe'yi kendine getirdi.
Ataklarına daha sakin ve bilinçli çıkmaya başladı. Alves'le golü buldu. İkinci yarının başına bir hayli vasat başladı. 68'den sonra Konya'nın etkili hücumları durunca Fenerbahçe rakip alana yerleşti. Sürekli hataya zorladı belki çok pozisyon bulamadı ama bir şekilde duran top da olsa karambolde olsa golü buldu, bir diğer stoper Egemen'le. Bir çok takımdan çok atan forvetlerinin yerine bu kez stoperleri girdi devreye ki bu da başka bir olumlu noktaydı. Çünkü defans oyuncularının gol sayısı azdı. Ama öyle bir maçta ortaya çıktılar ki, skora ve puana ihtiyaç olan bir maçta.
Konya takımını beğendim. Mesut Bakkal'ın eli değmiş. Ali Palabıyık'ı çok beğendim. Türkiye önemli bir hakem kazanıyor. Fenerbahçe bu galibiyetle şampiyonluk yarışında yarı yolu geçmiş oldu.

MAÇIN ADAMLARI: EGEMEN-ALVES

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA