Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Mücadele daha da kızıştı

Kazananın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağı yarışta Galatasaray, geçtiğimiz hafta Beşiktaş'tan bir adım öne geçti. İki takım da bu hafta rakiplerini kendi evinde ağırladı. Kasımpaşa'nın Avrupa ümidi, Gençlerbirliği'ne göre daha fazla.
Gençlerbirliği'nde en az 4 oyuncu oynamıyor.
Bu pencereden bakınca Türk Telekom Arena'daki maçın Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçtan ev sahibi adına daha kolay geçeceğini düşünüyorduk.
Açıkçası öngörümüz buydu. Ama hiç de öyle olmadı.
Gençlerbirliği maça çok iyi başladı. Beşiktaş da Kasımpaşa önünde çok iyi başladı. İkisi de 2-0 öne geçti ve ilk yarıyı aynı skorla kapadı.
Beşiktaş maça aynı sistemle başladı ve bitirdi. Galatasaray ilk yarının ortalarında sistem değişikliğine gitti. İkinci yarının başında yine bir sistem değişikliğine gitti. Özellikle Gosso'nun sakatlanmasından sonra daha sağlıklı kontraatak şansı bulamayan Gençlerbirliği, tamamen savunmaya çekildi. Galatasaray'ın etkili hücumu ve özellikle Burak'ın araştırıcı oyunu iki gol getirdi.
Beşiktaş skor avantajıyla Kasımpaşa'nın gelmesini beklerken iki pozisyon verdi ama kontraataklardan da pozisyon buldu. Bu arada Oğuzhan'ın sakatlığı takımın hücum ritmini engelledi Beşiktaş adına.
Gençlerbirliği ilk yarıda çok iyi oynamasına rağmen ikinci yarıda aynı başarıyı gösteremedi.
90+3'te de Umut 3 puanı getiren golü attı.
Belki de futbol tarihimizde ikinciliğin en önemli olduğu sezondaki bu iki maç hem ekonomik hem de manevi olarak çok önemli olduğu için Beşiktaş da Galatasaray'da iyi mücadele ettiler. İyi futbol oynadılar mı? Hayır..
Gençlerbirliği en azından ilk yarıda çok iyi oynadı.
Kasımpaşa'nın ise sezon başından bu yana izlediğimiz olumlu futbolundan eser yoktu.
Mete Kalkavan Olimpiyat'ta çok iyi maç yönetti.
Halis Özkahya ise maalesef her iki takım adına da hatalı kararlar verdi. Öyle gözüküyor ki mücadele kızıştı ve önümüzdeki hafta daha da kritik hale geldi.

Futbol tarihimizin en önemli ikincilik yarışında mücadele iyice kızıştı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA