Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Skor süper, oyun kötü

Genelde bu tür maçları oynamak zordur... Özellikle sezona kötü başlayıp deplasmanda 2-0 kaybettiğiniz bir maçın dönüşünde başkan Ünal Aysal'ın 'ben yokum' demesi maçı Galatasaray adına zorlaştırdı. Üstüne taraftarın gerginliği ve oyuncuların güvensizliği varken bu durumda hep oyuncudan ve takımdan yana anlayış gösteririm. Fakat dün Galatasaray oyuncuları oyunun başından sonuna kadar problem yaşadı. 0-0 giderken Prandelli, 3-5-2'yle başladı ve 3 tane pozisyon verdi. Bu dönemde telaşlı ve coşkulu oyun iki gol getirdi. İkinci yarıda Veysel'in sakatlığının da etkisiyle Prandelli oyuna giren Hakan Balta'yı sola, Tarık Çamdal'ı ise sağa aldı ve takım 3-5-2 yerine 5-3-2 oynamaya başladı. Enteresandır, hadi maçın başında 3-5-2 oynayıp pozisyonlar verdin ama beni şaşırtan 5'li oynarken kanatlardan da merkezden de pozisyon verilmesi oldu. G.Saray tabela 0-0'ken de 2-0'ken de pozisyon verdi ve bunun sadece ortamın getirdiği güvensizlikten kaynaklanmadığı ortada... Bunu Galatasaray oyuncularının fiziksel, taktiksel ve bireysel performansının kötü yönde olmasıyla değerlendirebiliriz.
Sivasspor içeride, dışarıda açık oynayan bir ekip... Dün deplasmanda olmalarına rağmen daha fazla pozisyon bulan takımdılar. Galatasaray açısından bakarsak bu oyuna, bu ortamda alınan 3 puan süper ama oynanan oyun kötü. Öte yandan maçta bir asist yapıp bir de penaltı alarak öne çıkan Olcan'ın en büyük avantajı takımın tek solağı olması... Kornerde de sol ayaklı olmasının avantajını kullanıp topu doğru bir açıyla kesti ve asistini yaptı, ayrıca yine penaltıyı alan oyuncuydu.
Prandelli, İtalya Milli Takımı'nda üçlünün önünde Pirlo'yu oynatıyordu.
Dün de Sneijder'i oynattı. Melo'yu ise savunmanın en gerisine koydu.
Eğer bu iki değişiklikte ısrar edilirse oyun anlamında problem yaşanacak gibi gözüküyor. Volkan Bayarslan iyi bir hakem. Sivas'ta Toraman'a penaltıdan önce göstermediği kartta hatalıydı, genel anlamda beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA