Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çorba gibi ama ne çorbası?

Bence Eskişehirspor farkı kaçırdı. Maç ilk yarıda biraz Beşiktaş lehine gelişti ama ikinci yarı Eskişehir çok pozisyon buldu. Özellikle ikinci yarıya bakınca maç Eskişehir lehine 5-1 falan bitebilirdi. Çok müsait pozisyonlardan faydalanamadılar. Oyuncuların formsuz günü olabilir, zihinsel problemi olabilir, fiziksel problemi de olabilir fakat büyük takımlarda taktiksel problem olmaz.
Rotasyona saygı duyabilirim ama Beşiktaş'ın en çok dikkat ettiğimiz ve beğendiğimiz özelliği dağınık görüntüsü olmamasıydı. Bilic'in Beşiktaş'ı, dün Mancini'nin Galatasaray'ından bile daha dağınıktı. Çorba gibi ama ne çorbası? Kompakt kelimesi en çok Beşiktaş'la ilgili konuşuldu iki sezondur. Ama dün akşam Eskişehirspor karşısında özellikle ikinci yarıda bunu göremedik.
Gökhan, Kerim, Oğuzhan, Sosa ve Olcay nerede oynadı Beşiktaş'ta? Hiç abartmıyorum, hiç biri nerede oynadığını bilmiyordur. Atiba girdi üçlü defans oynamaya başladılar. Sol tarafı boş bir üçlü defans oynadılar. Ben hayatımda böyle bir üçlü defans görmedim.
Cenk'in golde yaptığı hata konuşabilir ancak maç 3-0, 4-0'a gelmediyse Cenk'in bunda payı büyük.
Şimdiye kadar övgüler yağdırdığım Bilic, Eskişehir deplasmanında beni yanılttı. Şu eleştirdiğim Beşiktaş bana büyük sürpriz oldu. Beşiktaş bu olamaz.
Beşiktaş'ın şu 11'i şampiyon olamaz. Gökhan'sız, Demba Ba'sız hele hele Atiba'sız mümkün değil. Hele böyle disiplinden koptuğunuz zaman hiç değil.
Bence Bilic'in de konsantrasyonunda düşüş var. Yorgun da gördüm biraz açıkçası. Liverpool'dan Eskişehir maçına kadar geçen bölümde bir saat saha içinde Eskişehir pratiği yapmamış. Bence maç önü de yapmamış hatta ve hatta devrede de yapmamış. Takımda bireysel anlamda pozisyon bilgisi zayıf olan futbolcular var. Skibbe ve Eskişehirspor'u tebrik ederim. Haklı bir galibiyet aldılar.
Beşiktaş'ta bir yorgunluk olduğu da çok belli. Sosa 3 haftadır adım atamıyor. Liverpool maçında da çok düşüktü. Diri olduğu bölümlerde iki pozisyon yarattı ama oyundan düşüyor. Karışık bir düzen olduğundan oyuncuların da performansı düştü.

Bilic'in Beşiktaş'ı dün Mancini'nin Galatasaray'ından bile daha dağınıktı. Çorba gibi ama ne çorbası?

Cenk Gönen'in golde hatası olabilir ancak maç 3-0, 4-0'a gelmediyse Cenk'in bu durumda payı büyük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA