Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Doğru kadroyu göremiyor

Fenerbahçe 6 maçını tek farkla kazanmış, sadece Eskişehir'de iki fark olmuş. Herhalde Avrupa'da ilk 3 sırada yer alan takımların çoğu 2 ve 3 farka gidebilmiştir. Antrenör Vitor Pereira, şu anda evine giderken garip bir ülkede olduğunu düşünüyordur. Evine giderken, 'Ligde, Avrupa'da iyi konumdayım, niye eleştiriliyorum' diyordur. Fenerbahçe, şu anda bir süreç yaşıyor. Siyahı denedi Pereira... Önde baskı yapan, hücum oynayan bir ekip istedi. Sonra beyaza geçti. Savunmasına ağırlık verip pozisyon vermeyen bir takım haline dönüştü. Ne 'ailece gidelim' takımı doğruydu, ne de bu takım doğru... Fenerbahçe 9 gol yemiş. Ligin en az gol yiyen takımı ama sadece 16 gol atmış. Rakiplerin 27'yi bulmuş. Deplasmanlarda 0-0'a sıkışıp puan kaybedebilirsin. Mesela Ömer, ikinci yarıda 0-0'ken topu iyi kontrol edebilse, çok net bir fırsat bulacaktı. Gri olmamalı.
Her zaman derim, formayı futbolcu alır... Fenerbahçe'de ise 3-4 tane futbolcuya oyun ve skor veriyor. Ajax deplasmanında Volkan Şen oyuna giriyor, performansını gösteriyor. "Formayı aldım" diyor ama alamıyor. Bu maça kulübede başlıyor. Sen birdenbire mi canlandın Ajax maçında? Hiç uğraşılmasın, maçın ikinci yarısında oynayan takım Fenerbahçe'nin ideal 11'idir.
Fernandao ilk yarıda yok muydu? Vardı... Ama pozisyon geldi mi? Yok... O pozisyonlar neden ilk yarıda yoktu? İyi oynayan Volkan'a forma vermiyor. Josef de Souza oynatmak istediği düzenin oyuncusu değil. Öne doğru gidebilmeniz için, dinamik, agresif oyuncular oynatmanız gerek... Volkan gider, Diego zorlar, Ozan zorlar. "Galibiyeti biz kaçırdık" diyor Vitor Pereira, Ajax maçından sonra... Tamam ama nasıl kaçırdın, kimlerle kaçırdın? Kimle kaçırdıysan onu oynat. Elinde doneler olmasına rağmen, oyunda deliller olmasına rağmen ısrar ediyor. 1.88 boyunda, dripling becerisi olmayan, ileri gitmeyen bir oyuncudan sağ iç yaratamazsınız. Torku Konyaspor müsabakasında böyle bir yapıyla oynayamazsınız.
Molde maçının ikinci yarısı milattır Fenerbahçe adına. O günden bu yana emniyetli oynamak istiyor ama abarttı. Biz futbol adamı olarak gördüklerimizi yazmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA