Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu maçlara alışmalı

Beklediğim gibi liglerin sonuna doğru takımların direnci arttı. Mesela Osmanlıspor şu anki sonuçlara göre Avrupa kupalarına katılıyor. Beşiktaş son dönemde hep tek farklı kazanıyor. Tıpkı geçen sezon şampiyon olan Galatasaray... Daha emniyetli oynamak zorunda kalıyorsun. Bu da Beşiktaş'ı normal tarzının dışına çıkarıyor. 12 korner kullanan, rakibe korner vermeyen bir Beşiktaş, ikinci yarıda oyunun hakimi olmuş. Korner ve duran toplarda bireysel performanslar öne çıkıyor. Ben duran top organizasyonunu yeterli bulmuyorum Beşiktaş'ın, ligin zirvesindeki bir takım için yeterli değil.
Beşiktaş'ta aynı 11 oynamaya başladı, bu da yorgunluğa yol açabiliyor. Gökhan Töre'ye ihtiyaç var, ortada yok. İsmail sürekli deparlı oynamak zorunda kalıyor. Bu skorlar normal, Beşiktaş tarzının dışında, rakiplere pozisyon vermeden ve farka gidemeden bitirdiler maçı. Bundan sonra skor maçları oynanacak. Beşiktaş için bu iyi bir şey değil aslında. Beşiktaş'ın alışkanlıkları var. Tolgay Arslan girmeye başladı yavaş yavaş, son 20 dakikalarda giriyor.
Tabii futbol rakiple oynanan bir oyun... Ne ligin ilk devresindeki Mersin İdmanyurdu var, ne Eskişehirspor, ne de Antalyaspor... Ben de Anadolu takımında oynadım, 1-0 seni hep ümitlendirir. Bir tane sıkıştırırsam diye düşünürsün, zihnen maçta diri kalırsın.
Mario Gomez gibi çok tecrübeli bir oyuncunun bazı pozisyonlarda tereddütte olduğunu, kararsız kaldığını gördüm. 4 haftadır falan gol de atsa çok iyi değildi. Yorgunluğu da var üzerinde ama yine de önemli bir silah Gomez. Kerim Frei çok pasör bir oyuncu olmasa bile rakipleri rahatsız edici bir özelliği var.
Necip ve Marcelo dün süper maç çıkardılar. Necip bütün hamlelerinde, kademe anlayışlarında problem çıkarmadı. Benim tahminim şu, Necip Uysal iki maçtır iyi oynuyor ve haftaya yine o devam edecektir. Alexis kötü oyuncu olduğu için değil. Geçen hafta mecburiyetten de olsa Necip oynadığı için, performansını beğendirdiği için devam ediyor. Marcelo'yu kesmiyor, Tosic'i de oynatmadı. Alexis ile Necip arasında fark görmediği için bu tercihi yaptığını düşünüyorum.
İki tane tartışmalı penaltı pozisyonu kararı oldu hakemin. Kime sorsan daha net dedikleri penaltı el pozisyonu denir. Bence kornerde Celutska'nın Atiba'yı çekmesi daha net bir pozisyon. Sürekli çekiyor Celutska. İki penaltıya da "Neden vermedin" demem ama ikinciye "Bunu niye vermedin?" diye sorarım. Hüseyin Göçek bu pozisyonda tahmin ediyorum ki topa bakıyordu. Bakarak görmediyse büyük hata yapmış olur. Orada operasyon yapıyorlar resmen Atiba'ya. Çekerek oyuncunun sıçramasını engelliyor çünkü. Normalde oyunculara bakman lazım... Topa niye bakılır ki, kuşlarla mı çarpışacak top? Pozisyon çok net penaltı...

PSİKOLOJİ ŞİMDİ ÖNEMLİ
İlk kez Fenerbahçe takımı baskı altında kalacak bu maçın ardından. Beşiktaşlı oyuncu, "Saat 20.00'ye kadar şöyle bir dinleneceğim" deyip sonra derbiyi izleyecek. Fenerbahçe ne kadar tecrübeli takım olursa olsun, "Eyvah" diyecek. Artık psikolojik şartlar şimdi başladı. Beşiktaş'ın oyununu etkilemedi mi? Etkiledi. Artık 8 hafta kalacak. Gerçekten psikolojik avantaj yoktu bugüne dek. Artık maçlar üzerinde etkili olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA