Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Rakibini gözleriyle yenen dev yumruk

Sinan Şamil Sam, Türk boksunun en zirvesindeki isimdi. Tüm kategorilerde Türkiye şampiyonu olmuş bir sporcu olarak Türk boksunda ismini altın harflerle yazdırdı. Sinan'ın en büyük başarısı profesyonel olarak ağır sıklette Kıtalararası Şampiyonluk oldu. Üstün zekası ve korkusuz mücadelesiyle "Boğaz'ın Boğası" lakabını da sonuna kadar hak etti. Belindeki sakatlık nedeniyle çoğu maça iğne ile çıktı ama mücadeleden hiç kaçmadı. Rakibini gözleriyle ringe mahkum, refleksiyle de perişan ederdi.
Hayvanları çok severdi... Kuşlara meraklıydı, atı çok sever, iyi de binerdi... Başarısına rağmen bir profesyonel olarak yaşayamadı. Çevresi nedeniyle bazı kötü alışkanlıkların da kurbanı oldu... Bu nedenle fazla kilo aldı... 110-120 kilo arasındaki bir vücut dayanılmaz hale geldi... 5 yıl önce Ankara'da karaciğer yetmezliği nedeniyle ilk hastaneye kaldırıldığı zaman ziyaretine gittiğimde "Ali Ağabey bunu da yeneceğim" sözünü vermişti. Tam 5 yıl mücadele etti. Kötü alışkanlıkları nedeniyle kilosunu düşüremedi ve karaciğer nakli gerçekleşemedi.
Aslan yürekliydi... 35 maçın 31'ini kazanan Sam, karaciğerine nakavt oldu...
Yaşam bu... Bir yerde noktalanıyor... Sinan için bu kadar erken olması acı olan... Oysa tecrübesi ile boksa daha uzun yıllar hizmet edebilirdi.
Nur içinde yat büyük şampiyon.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA