Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Avrupa rehaveti

Beşiktaş'ın Avrupa Kupası'ndaki baş döndürücü futbolu ve yükselişi sadece izleyenlerin değil futbolcuların da başını döndürmüş!
Genel olarak motivasyon kaybı bekleniyordu ancak bunun seviyesinin ne olacağı bilinmiyordu. Bilic uyarılarını yapmıştı ancak K.Erciyes deplasmanında takımın beklenenden daha fazla etkilendiği görüldü. Özellikle ilk 45 dakikada ritmi düşmüş takımın agresif oyunları ve topla etkili çıkışları yavaşlamıştı. Sadece oynamasına son gün karar verilen Gökhan, Olcay değil Motta ve Necip'in oyunu yeteri kadar desteklemediğini gördük.
Beşiktaş'ın İbriçic ve Mandjeck'i aşıp rakip ceza alanı civarında etkili işler yapması için geriden ve özellikle kanatlardan beslenmesi gerekiyordu. Motta, kaptan İlhan Parlak'ı, Necip ise Barış Memiş'i atılan uzun toplarla kaçırmama adına gereğinden fazla savunmada kaldı. Hücum hattında genel bir düşüş olunca Beşiktaş ilk yarı ihtiyacı olan baskıyı kuramadı, alışık olduğumuz pozisyonları gösteremedi.
Erciyes'in ilk 25 dakika rakibinin üzerine kontrollü gitti. Baktı ki baskı yok oyunu açmaya ve galibiyeti düşünmeye başladı. Olcay'ın da 35'te sakatlanın çıkması ve oluşan sol kanat zafiyeti hissedince de Erciyes golü duran toptan buldu. Golü stoper John Boye'nin atması adam paylaşımındaki hatanın net bir göstergesiydi. İlker Meral'in iki takım oyuncularının iyi niyetine rağmen oyunu germe, sürekli kartlara sarılma gayreti çok eğreti durdu.
Bülent Korkmaz ve 4. hakem Mehmet Metin'in uyarısıyla Gökhan Töre, kırmızıyı gördü. Mecburi olarak Cenk Tosun orta sahada kalmak zorunda kaldı. Gökhan'a kırmızı kart gösterilmesi takımda bir ateşleme meydana getirdi. Onun neticesinde hemen Kerim Frei ile beraberlik golü geldi. Beşiktaş bu elektriklenmeyi maçın başında yaşasa istediğini daha kolay ve Gökhan'ı kaybetmeden alabilirdi. Cenk'in pozisyonu ve Kerim'in 85'te attığı gol bunun en önemli kanıtıydı.
Dün "Kırmızı" Gökhan'ı F.Bahçe derbisinden mahrum bıraksa da uyuyan Kartal'ı uyandırdı.
Ancak Erciyes Edinho'nun golüyle karakter ortaya koydu.
Son sözü Cenk Ahmet söyledi ve Beşiktaş'a rehavet dersini verdi...

Golü stoper Boye'nin atması adam paylaşımındaki hatanın göstergesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA