Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Zirvenin Kartal'ı

Beşiktaş Süper Lig puan cetvelinde zirvede... Türkiye Kupası'nda grubunda zirvede... Avrupa Ligi'nde birlikte çıktığı lider Tottenham'la grubunda zirvede. Passolig satışlarında zirvede... Pozitif oyunuyla, etkileyici futboluyla zirvede. En önemlisi gönüllerde zirvede.
Hangi şehre gitsek, farklı taraftarlarla konuşsak F.Bahçelisi, G.Saraylısı, Trabzonlusu aynı tavrı sergiliyor; "Beşiktaş'ın pozitif görüntüsü, sakin duruşu bizi etkiliyor. Bizim takım olmayacaksa Beşiktaş şampiyonluğu hak ediyor" diyor. Beşiktaş şampiyon olur-olamaz bilemeyiz ama Fikret Orman yönetiminin bu konuda doğru işler yaptığından eminiz.
Beşiktaş'ın Trabzonspor maçını Konya'da oynaması bu görüntüyü destekledi.
Beşiktaş sevecenliğine, hoşgörüyü de ekledi. Hz. Mevlana'nın anma törenlerinin 741. Vuslat yılında dün Konya'da sanki futbolumuzun üzerine hoşgörü iklimi çöktü. Konya Valisi Muammer Erol'un Beşiktaş, Trabzon ve Konyaspor başkanlarıyla kol kola, omuz omuza yaptığı yürüyüş bence maçın önüne geçti. Konya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İbrahim Aydan Şık'ın her iki takım yöneticilerini birlikte yemeğe alması gecenin alkışa diğer karelerinden biriydi.
Konya'da kazanan dostluktu, bu dostluk da futbola yansıdı.
Beşiktaş'ın Trabzonspor maçını 3-0 kazanmasının birinci nedeni; muhteşem seyirci... Seyircinin uğultusu ve ateşlemesi Veli'ye, Demba Ba'ya o golü attırdı. Seyircili Beşiktaş'ın neler yapacağını bir kez daha hatırlattı. İkinci nokta; Beşiktaş'ın ritmi ve dinamizmi Trabzon'un önündeydi. Veli tartışmasız sahanın yıldızı. Ona orta sahada Sosa, Atiba ve Olcay da eşlik edince Trabzonspor'un tüm planları bozuldu.
Beşiktaş'ı bekleyen tehlike ise şu; bu seyirci atmosferi bağımlılık yapar. Olmadığı ilk maçta sudan çıkmış balık gibi bocalar. Her olumsuzluğa rağmen Kartal zirveyi sevdi. Zirvede olmayı da hak ediyor. Taraftara büyük iş düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA