Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sadece Alanzinho

Trabzonspor Videoton maçından farklı bir 11 ile sahaya çıktı. Ama ilk yarının 40. dakikasına kadar her iki kalede de bırakın gol pozisyonunu, duran toplar dışında atak girişimi bile yok. İşini gerçeği her iki kalecinin de en rahat maçı.

İkinci
bölgede oynanan bir oyun. Her iki takımın da yaptığı çok fazla pas hataları var. Trabzonspor, savunmasından oyuna çıkarken çok yavaş hareket ediyor. Trabzon, geriye ve yana verilen paslar sonucunda rakip takıma karşı bir üstünlük kuramadı. Şurası bir gerçek ki; büyük takım demek risk alan demektir. Dün Trabzonspor'da Alanzinho dışında risk alan bir oyuncu yoktu. Top Alanzinho'ya geldiği zaman adam eksiltmeye çalıştı. Trabzonspor'u karşı kaleye taşıdı ve arkadaşlarını pozitif oyuna yönlendiren tek isim oldu.

Soner umut veriyor
Trabzonspor'un kazandığı gol ise ilk yarıda geliştirdikleri ilk kenar atakları sonucunda oluştu. Vittek her zaman söylediğim gibi Trabzonspor'un gol sorununu çözecek yetenekte bir isim, yeter ki ceza sahası içerisinde bu oyuncu topla buluşturulabilsin. İkinci yarıda Elazığspor oyunu daha önde oynamaya çalıştı. Bütün riskleri ele aldı. Böylesi bir durumda Trabzonspor'un daha fazla gol pozisyonu üretmesi gerekirken bir türlü final pasları gerekli yeterlilikte olmadı. Yine Alanzinho, top ayağına geldiği zaman Trabzonspor adına önemli katkılar yapan oyuncu oldu. İkinci golde onun geliştirdiği ataktan gerçekleşti. Trabzonspor'da bu maçta Alanzinho'dan başka öne çıkan oyuncu Soner oldu. Orta sahada top ayağına geldiği zaman öne oynama düşüncesi olan bir isim. Top saklama becerisi üst düzeyde.
Duracağı yeri de çok iyi biliyor. Sonuçta alınan 3 puan var. Hafta içi Videoton ile oynayacakları Avrupa Ligi Play-off karşılaşması öncesi moral motivasyonu yükselti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA