Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sadece 3 puan

İki takım arasındaki puan farkı üç... Trabzon açısından mutlak kazanması gereken bir maç... Ama dün bir kez daha görüldü ki, Trabzonspor kendi sahasındaki maçta bile 2-0 öne geçmesine rağmen zorlanarak 3 puanı alıyor! Bu maçta Şenol Güneş yine değişik bir oyun stratejisi ve farklı bir 11'le sahaya çıktı. Güneş, 4-1-3-2 sistemiyle takımını oynatırken savunmanın önünde Zokora tek isim olarak yer aldı. Öndeki üçlü Sapara, Colman ve Adrian'la oluştu. En önde ise Janko ve Halil yer aldı. Böylesi bir orta saha ve forvet hattının top rakibe geçtiği zaman sorunlar yaşanabileceği gerçeği var. Ya da özellikle kendi sahanızda oynadığınız maçlarda (büyük karşılaşmaları bir kenara bırakırsak) böyle bir sistem ve oyuncuyla bugüne kadar Trabzonspor, hangi karşılaşmada sahaya çıktı. İlk kez bir arada böylesi bir sistemle oynayan oyuncuların sorun yaşanması da son derece doğal.
İkinci yarıda orta saha ve ilerdeki oyuncuların geriye dönüşlerde büyük sorunlar yaşaması nedeniyle Akhisar, Trabzonspor kalesinde daha fazla etkili olan takımdı. Bunun sonucunda da gol geldi. Sahada kaldığı sürede hiçbir katkı yapmayan Halil'in yerine Yasin maça girdi. Colman, Zokora'nın yanına geldi. Trabzonspor, ilk yarıdaki 4-1-3- 2'nin yerine 4-2-3-1'e döndü.
Trabzonspor , ofansif anlamda çok önemli katkılar yapan Adrian'ın mükemmel vuruşuyla üçüncü golü buldu. Sonuçta haftalar sonra alınan 3 puan özgüveni yakalama açısından önemli... Ancak Trabzonspor, hala kolektif anlamda çok kısır. Her hafta değişen 11 ve oyuncu tercihlerini göz önüne getirdiğimizde istikrarlı bir yapıya kavuşabilmeleri kolay görünmüyor. Oyuncuların gerek teknik adam gerekse kendi aralarında takım birlikteliğinden uzak görüntüleri yarınlar için büyük bir sorun olarak ortada duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA