Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Moral kazandı

Beşiktaş -Ankaragücü ve Fenerbahçe-Pendik maçları bir kez daha gösterdi ki rakip kim olursa olsun özellikle tek maçlı elemeli kupada gerekli konsantrasyonu sağlayamadığınız zaman büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Trabzonspor-Şanlıurfa maçı oyuncuların kendi özgüvenlerini yeniden kazanmaları için büyük bir şanstı. Rakip Şanlıurfaspor, kadrosunda Gökhan Güleç ve Serdar Özkan gibi Süper Lig'de oynayan futbolcuları barındıran bir takım. Fakat maçın ilerleyen dakikalarında görüldü ki, orta saha ve ilerdeki oyuncular geriye dönüşlerde son derece yetersiz. Bir de Şanlıurfa'nun savunmada yerleşme yetersizliği ve de bireysel hataları sonucunda Trabzonspor Yasin ve Olcan'la iki farklı öne geçti.
Bu maçta üzerinde durulması gereken en önemli konu Trabzonspor'un gol pozisyonu üretmedeki sorunları. Çünkü rakibi az adamla yakaladığı birçok pozisyon var. Bana göre bunun en önemli nedeni sezon başından beri dile getirdiğimiz, öndeki oyuncuların ve orta sahadan bu oyunculara destek olarak gelen futbolcuların arasındaki iletişimsizlik. Atılan paslar ayağa atılması gerektiği yerde öne, öne atılması gerektiği yerde ise ayağa atılıyor. Ceza sahası içinde ise pas-şut tercihleri de bir başka sorun.
İkinci yarıda son 20 dakikada ise Şanlıurfaspor'un tamamen oyun disiplininden kopması sonucunda gelen iki gol daha var. Böylesi maçlarda şans verilen oyuncuların bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiği düşüncesindeyim. Örneğin genç takımdan gelen Zeki daha fazla gayret ederek hatalarını asgari düzeye indirmeli. Aykut sakatlıktan yeni çıktığı için maç eksiği var. Alanzinho için ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Şu anda Trabzonspor'un kadro yapısını göz önüne getirdiğimizde orta sahada adam eksilten ve ne zaman kendisine görev verilirse verilsin elinden geleni yapmaya çalışan bir oyuncu. Fakat sezonun büyük bölümünde niçin düşünülmediğini de anlamamız mümkün değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA