Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tolunay Kafkas'ın yanlışı

Ligin son maçları özellikle dünkü gibi final karşılaşmaları çok zordur. Dünkü maçı göz önüne getirdiğimizde Fenerbahçe rakibine oranla bu sezon gerek fiziksel gerekse mental olarak daha fazla bir takım. Final maçlarında önemli olan golü yememek. Çünkü öne geçen takım maça rakibine göre bir adım önde başlıyor. Aynı dün olduğu gibi. Volkan Şen'in yararlanamadığı gol pozisyonundan sonra Trabzonspor savunmasının arkasına atılan top ve defansın kademe yetersizliğinin ardından Sow ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti.
Bu maçta Tolunay Kafkas'ın yanlış bir strateji ile oyuna başladığı gerçeği var. Öncelikle Gençlerbirliği'nin Ankara'da Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği maçı iyi analiz etmesi gerekirdi. Rakibi önce orta alanda çok adamla bulundurarak ve savunmaya yakın oynatarak Sow ve Webo gibi çabuk oyuncuları etkisiz kılabilirdi

Hücumda ise özellikle Gökhan Gönül'ün hücuma çıkarken boş bıraktığı alandan daha etkili ataklar üretme şansı vardı. Fakat sahaya çıkardığı 11'deki Volkan Şen'in çok etkisiz oyunu ve orta sahada Zokora'nın anlamsız bir saldırganlıkla oyuna başlaması işleri bozdu.
Yenilen golden sonra Trabzonspor'un 10 dakikalık bölümde savunmadan çıkarken kaptırdığı toplar sonucunda Fenerbahçe'nin ikinci golü bulması işten bile değildi. İkinci yarıya başlarken Zokora'nın çıkması ne kadar doğru ise Volkan Şen'in oyunda kalması bana göre büyük yanlıştı.
Çünkü zaman ilerledikçe Fenerbahçeli oyuncularda görülen fiziksel düşüş gözle görülür şekildeydi. Volkan Şen'in yerine Henrique'nin oyuna girmesinden sonraki 20 dakikalık bölümde Trabzonspor ilk yarıya oranla rakibinin üstüne daha fazla gitti. Yalnız top üçüncü bölgeye geldiği zaman bu sezon sıkça gördüğümüz final pası yetersizliği yin en büyük engeldi gol yollarında.

TOLGA, TRABZONSPOR'UN EN İYİSİYDİ
Kaleci Tolga kurtarışlarıyla Trabzonspor'un en iyisi olarak göründü.
Artık bu maçla birlikte Trabzonspor için bu sezon büyük bir hayal kırıklığı ile bitti. Bu maçta bir kez daha görüldü ki, bazı oyuncularla yolların ayrılması ve Trabzonspor formasının sorumluluğunu taşıyabilecek oyuncuların kadroya katılması şarttır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA