Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Şampiyonluk uzun vadede...

Ligi bitirdiği yer itibarı ile Trabzonspor'u başarılı buluyor musunuz?
Trabzonspor'un geçmişine baktığımızda bu sezon ligi bitirdiği durumu başarılı bulmak olanaklı değil. Çünkü Trabzonspor için başarının ölçüsü şampiyonluktur. Bunun dışındaki her türlü sonuç başarısız olarak nitelendirilir. Ama Trabzonspor'un bugün içinde bulunduğu durumu gerek kulüp yapısı gerekse takım kadrosunu düşündüğümüzde, bir de sezon içerisindeki teknik adam konusunda çalkantıları göz önüne getirdiğimizde başarılı olarak adlandırabiliriz.

* Teknik adam konusunda belirsizlik sürüyor. Sizde bu durum nasıl çözülmeli?
Bilindiği gibi Hami Mandıralı, Mustafa Akçay'ın görevden ayrılmasından sonra teknik adamlığa geldi. Göreve başladığı gün Trabzonspor'un ligdeki sıralaması dokuzunculuktu. Ligi bitirdiği yer ise dördüncülük. Ve bu da Avrupa kupalarına katılmak demek. Bunu gerçekleştirdiği için Hami Mandıralı geldikten sonraki süreçte takıma önemli katkı yapmıştır. Önümüzdeki sezon için bana göre teknik adam aranmasına gereklilik yoktur. Çünkü bu takımı tanıyan ve eksiklerini bilen, verilen şansı iyi kullanan Hami Mandıralı ile sezona başlamak daha gerçekçi olur diye düşünüyorum.

* Olcan ve Onur gibi takımın kilit isimlerine teklifler var. Trabzonspor bu isimleri kaybederse yerlerini doldurabilir mi?
Olcan Adın ve Onur Kıvrak bu sezon takımları adına en fazla katkı yapan oyuncular. Zaten Trabzonspor'un kadrosunu göz önüne getirdiğimizde şampiyonluk yarışında olan takımlarla kalite farkını apaçık olarak görüyoruz. Takımları adına çok önemli olan bu iki oyuncunun başka takımlara transferi Trabzonspor'da çok büyük boşluk oluşturacaktır.

* Önümüzdeki sezon şampiyonlukta iddialı bir takım olmak için Trabzonspor'un neye ihtiyacı var?
Önce bir gerçeğin altını çizmek gerekir. Şu an kulübün içinde bulunduğu durum şampiyon bir kadro oluşturmaya uygun değil, bu bir gerçek. Yapılması gerekli olan şampiyon olabilecek bir kadronun ortaya çıkması için kısa, orta ve uzun vadeli planların hayata geçirilmesi. Yoksa bunun dışında her şey hayalcilikten öteye geçmez.
Örneğin Atletico Madrid İspanya liginde teknik adam Simeone geldikten sonra üçüncü yılında şampiyonluğa ulaştı. Hem de Barcelona ve Real Madrid gibi iki devi sollayarak. Her geçen sezon takım bazında üstüne koyarak herkesin bir hayal olarak gördüğü rüyayı gerçekleştirdi. Bu örneği göz önüne getirerek gelecek sezondan itibaren somut adımların atılması ve şampiyonluk hayalinin bundan sonraki yıllara yayılarak gerçekleştirilmesi daha sağlıklı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA