Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Cesur bir yürek var mı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başhukuk Müşaviri Faruk Baştürk, bugün Antalya'da üst klasman hakemlerine bir saat "Disiplin Raporları ile İlgili Hatırlatmalar" yapacak, yani "Nasıl rapor yazılır?" diye anlatacak.
Bu dersin gerekçesi Fırat Aydınus ve Halis Özkahya'nın Fenerbahçe maçlarındaki raporlarının kamuoyunda oluşturduğu etki. Bugün Baştürk'ün dersi bitince üst klasman hakemlerinden en azından birinin cesur yüreklilik yapmasını, çıkıp şu soruları sormasını ümit ediyorum. (En uygun isim de FIFA ve UEFA'daki konumuyla Cüneyt Çakır):
1. Sayın Baştürk, denildiği gibi arkadaşlarımız yanlış rapor yazmışsa cezalarını çeker. Peki siz TFF'nin kurullarının doğru işlediğine inanıyor musunuz?
2. İlk soruya yanıt "Evet" ise, Meireles'in bir eliyle yaptığı halka işaretine diğer elinin işaret parmağını sokup çıkarma hareketine TFF hukuk sistemi kaç maç ceza vermiştir?
3. Bu harekete PFDK'nın verdiği üç maçlık ceza için TFF Hukuk Müşavirliği mensubu avukatların oluşturduğu disiplin müfettişleri (TFF'nin savcılık makamı) FDT 89-2 çerçevesinde neden Tahkim'e itiraz etmemiştir?
4. Meireles'in bu hareketine görüntülerden ceza verilmesini engelleyen bir madde var mıdır?
5. Meireles'in halkadan işaret parmağını geçirme hareketi hakaret olarak neden FDT 42 a'ya göre alt sınırdan (3 maç) cezalandırılmıştır? Bu hareket alt sınıra göre cezalandırılıyorsa, üst sınırdan cezalandırılacak hakaret örneği verir misiniz?
6. Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, "Hakarete verilen üç maçlık ceza hakkında PFDK'yı eleştirdik ve bunu karara yazdık. Ancak başvuru olmadan cezayı arttıramam" dedi. Bu ifade, net olarak başmüşaviri olduğunuz birime "görevi ihmal" suçlaması değil midir?
7. G.Saray-F.Bahçe maçının 4. hakemi Tolga Özkalfa raporunda Meireles için "Rakip takım taraftarına doğru tükürdü" diye yazdı mı? Yazdıysa rapor buhar mı oldu?
8. Şike soruşturmasının başlangıcı sayılabilecek "Menajerlik sınavı sorularının çalınması" olayı hakkındaki mahkemeye sunulan tapelerden 2 Nisan 2011 tarihli (Saat 17:06) Sami D. ve T.Emre K. isimli avukatlar arasındaki görüşmede TEK'in "Ben o soruları gönderdim Faruk'a... 'Faruk'çuğum şu sorulara bir baksana' dedim. Faruk bana cevapları gönderdi. Aynılarını gönderdi. Bak sorarsın Faruk'a" diye bahsettiği Faruk kimdir? TFF Hukuk Başmüşaviri olarak bu konuda gerekli araştırmaların yapıldığını söyleyebilir misiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA