Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Beşiktaş şampiyon olursa, taraftarlarına ne diyecekler?

Beşiktaş, stat sorununu bir türlü çözemedi... Bu sorunun temel nedenlerinin ne olduğunu biraz incelemek lazım. Öncelikle Beşiktaş yönetimi, stat olayında istikrarsız bir grafik çizerek ne istediğini ortaya koyamadı. Geçen sezon da Olimpiyat Stadı için, "Biz bu stadı istemiyoruz... Çok soğuk... Çok uzak... Rüzgar sert esiyor" eleştirilerini duyduk. Ne var ki sezon başı yine rota Olimpiyat'a çevrildi. Yönetim, "Çok kombine satarım, iyi bir gelir olur, taraftarın da coşkusuyla her maç final gibi geçer" diye düşünüyordu. Fakat haftalar geçtikçe, 4-5 bin kişilik taraftar tablosu ortaya çıkınca, evdeki hesabın çarşıya uymadığı gözler önüne serildi.
Sayın Ahmet Nur Çebi, bayramlaşma töreni sırasında şu sözleri sarf etti: "Fenerbahçe, 'buyursunlar gelsinler' dedi. Biz de tekrar kapılarını çaldık. Ardından 'Galatasaray versin ondan sonra' denilerek, mazeret beyan edildi. Bunu da çok samimi bulmadığımı ifade etmek istiyorum." Kamuoyuna şirin görünmek adına, Fenerbahçe zamanında, "Buyrun gelin" demiş olabilir. Ama! Öyle bir sezona girdik ki Galatasaray ile 4. yıldız savaşı veren sarı-lacivertli takım, şu anda lider olan, ligin en iyi futbolunu oynayan bir ekibe yani Beşiktaş'a stadını verir mi? Vermez tabii ki... Galatasaray da vermez, Fenerbahçe de vermez. Beşiktaş şampiyon olursa, her iki kulüp de bunu taraftarına anlatamaz. Sıkıntı olur! İşin özeti budur kanımca. İstanbul Başakşehir Kulübü de Beşiktaş'a sırt çeviren başka bir takım oldu. Oysa onlar da ilk görüşmelerde olumlu bir hava çizmişti. Ve sonuç Beşiktaş, koca İstanbul'da kendisine bir stat bulamadı ve rotayı mecburen Ankara'ya çevirdi... O da şehir dışında bir stat.. Ne kadar mantıklı? Ne kadar geçerli bir çözüm? Beşiktaş, her hafta farklı bir stada mı taşınacak? Zemin çalışmaları bitince tekrar Olimpiyat'a mı dönecek? Peki 10 bin kombine alan taraftar da Beşiktaş ile Anadolu turuna mı çıkacak? Süleyman Seba Sezonu'nda bakalım daha neler göreceğiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA